31 JANUARI 2013. - Decreet houdende wijziging van bepaalde bepalingen van het Wetboek van de plaatselijke democratie en de decentralisatie (1)

Het Waals Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. In artikel L1122-13 van het Wetboek van de plaatselijke democratie en de decentralisatie worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in § 1, tweede lid, wordt het tweede lid vervangen als volgt : "De agendapunten dienen met voldoende duidelijkheid aangegeven te worden en worden vergezeld van een verklarende synthesenota.";

  2. § 1 wordt aangevuld met drie leden luidend als volgt :

    "De oproeping en de stukken betreffende de agendapunten kunnen per e-mail toegezonden worden indien de mandataris daarom schriftelijk heeft verzocht en over een elektronisch adres overeenkomstig deze paragraaf beschikt.

    Het gemeentecollege stelt een persoonlijk elektronisch adres ter beschikking van elk lid van de gemeenteraad.

    Het huishoudelijk reglement bepaalt de nadere regels voor de toepassing van deze paragraaf.";

  3. in § 2, wordt het tweede lid vervangen als volgt :

    "De gemeentesecretaris of de door hem aangewezen ambtenaar alsmede de ontvanger of de door hem aangewezen ambtenaar blijven ter beschikking van de raadsleden om hun technische inlichtingen die nodig zijn voor het begrip van de dossiers te verstrekken ten minste tijdens twee periodes vóór de zitting van de gemeenteraad, waaronder één periode tijdens de normale openingsuren van de kantoren en één periode buiten deze uren. Het huishoudelijk reglement bepaalt de nadere regels voor de toepassing van deze paragraaf.".

    Art. 2. In artikel L1122-24, derde lid, van hetzelfde Code, gewijzigd bij het decreet van 8 december 2005, worden de woorden "verklarende nota" vervangen door de woorden "verklarende synthesenota".

    Art. 3. In hetzelfde Wetboek wordt een artikel L1122-37 ingevoegd, luidend als volgt :

    " § 1. De gemeenteraad kan het gemeentecollege afvaardigen voor de toekenning van de toelagen :

  4. die in de begroting nominatief worden opgenomen, binnen de perken van de kredieten die er daartoe opgenomen zijn en door de toezichtoverheid zijn goedgekeurd;

  5. in natura;

  6. die door de dringende noodzakelijkheid of wegens dwingende en onvoorziene redenen gemotiveerd worden.

    De op basis van het eerste lid, 3°, aangenomen beslissing van het gemeentecollege is met redenen omkleed en wordt voor akteneming medegedeeld aan de gemeenteraad bij zijn volgende zitting.

    § 2. Jaarlijks brengt het gemeentecollege een verslag aan de gemeenteraad over :

  7. de toelagen die hij tijdens het boekjaar krachtens dit artikel heeft toegekend;

  8. de toelagen waarvoor hij tijdens het boekjaar krachtens artikel L3331-7 de uitoefening ervan heeft gecontroleerd."

    Art. 4. Artikel L1523-13, § 4, zesde lid, van hetzelfde Wetboek, ingevoegd bij het decreet van 9 maart 2007 wordt aangevuld als volgt :

    "Binnen 15 dagen na zijn goedkeuring, wordt dit plan langs de elektronische weg of op papier aan de Regering medegedeeld.".

    Art. 5. Artikel L2212-11, van hetzelfde Wetboek, gewijzigd bij het decreet van 8 december 2005, wordt aangevuld met een lid 7, luidend als volgt :

    "Elk agendapunt wordt vergezeld van een verklarende synthese nota.".

    Art. 6. In artikel L2212-22 van hetzelfde Wetboek, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  9. in § 1, wordt het vierde lid vervangen als volgt :

    "De agendapunten dienen met voldoende duidelijkheid aangegeven te worden en worden vergezeld van een verklarende synthesenota.";

  10. § 1 wordt aangevuld met drie leden luidend als volgt :

    "De oproeping en de stukken betreffende de agendapunten kunnen elektronisch toegezonden worden indien de mandataris daarom schriftelijk heeft verzocht en over een elektronisch adres overeenkomstig deze paragraaf beschikt.

    Het provinciecollege stelt een persoonlijk elektronisch adres ter beschikking van elk lid van de gemeenteraad.

    Het huishoudelijk reglement bepaalt de nadere regels voor de toepassing van deze paragraaf.";

  11. in § 2wordt het tweede lid vervangen als volgt :

    "De griffier of de door hem aangewezen ambtenaar alsmede de ontvanger of de door hem aangewezen ambtenaar blijven ter beschikking van de raadsleden om hun technische inlichtingen die nodig zijn voor het begrip van de dossiers te verstrekken ten minste tijdens twee periodes vóór de zitting van de provincieraad, waaronder één periode tijdens de normale openingsuren van de kantoren en één periode buiten deze uren. Het huishoudelijk reglement bepaalt de nadere regels voor de toepassing van deze paragraaf.";

  12. in § 4 worden de woorden "verklarende nota" vervangen door de woorden...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT