2 SEPTEMBER 2022. - Besluit van de Vlaamse Regering tot aanwijzing van de personeelsleden van De Vlaamse Waterweg nv die bevoegd zijn om beslissingen over bestuurlijke vervolging te nemen en bestuurlijke sancties op te leggen

Rechtsgrond

Dit besluit is gebaseerd op:

- het Scheepvaartdecreet van 21 januari 2022, artikel 136.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- De Inspectie van Financiën heeft advies gegeven op 13 juni 2022.

- De Raad van State heeft advies 71.791/1/V gegeven op 27 juli 2022, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 2°, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

Initiatiefnemer

Dit besluit wordt voorgesteld door de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Na beraadslaging,

DE VLAAMSE REGERING BESLUIT:

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder De Vlaamse Waterweg nv: De Vlaamse Waterweg nv, vermeld in artikel 2, 6°, van het Scheepvaartdecreet van 21 januari 2022.

Art. 2. § 1. De personeelsleden van het team Sanctionering van de cel Handhaving binnen de afdeling Sturing van De Vlaamse Waterweg nv zijn de personeelsleden van de vervolgingsinstantie die bevoegd zijn om beslissingen over bestuurlijke vervolging te nemen.

De raad van bestuur van De Vlaamse Waterweg nv kan binnen het team, vermeld in het eerste lid, de personeelsleden aanwijzen die concreet met de bevoegdheid tot bestuurlijke vervolging worden belast.

§ 2. Als de personeelsleden, vermeld in paragraaf 1, tijdelijk afwezig zijn of betrokken partij zijn bij een welbepaalde aangelegenheid waardoor hun onafhankelijkheid en onpartijdigheid niet langer gewaarborgd zijn, worden ze vervangen door een coördinator Gespecialiseerde Handhaving van het team Toezicht en Controle van de cel Handhaving binnen de afdeling Sturing van De Vlaamse Waterweg nv.

Art. 3. § 1. De personeelsleden van het team Sanctionering van de cel Handhaving binnen de afdeling Sturing van De Vlaamse Waterweg nv zijn de personeelsleden van de beboetingsinstantie die bevoegd zijn om bestuurlijke sancties op te leggen.

De raad van bestuur van De Vlaamse Waterweg nv kan binnen het team, vermeld in het eerste lid, de personeelsleden aanwijzen die concreet met het opleggen van bestuurlijke sancties worden belast.

§ 2. Als de personeelsleden, vermeld in paragraaf 1, tijdelijk afwezig zijn of betrokken partij zijn bij een welbepaalde aangelegenheid waardoor hun onafhankelijkheid en onpartijdigheid niet langer gewaarborgd zijn, worden ze vervangen door de senior beleidsadviseur Handhaving van de cel Handhaving binnen de afdeling Sturing van De Vlaamse Waterweg nv.

Art. 4. § 1. De personeelsleden, vermeld in artikel 2 en 3, voldoen aan de volgende voorwaarden:

  1. ze...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT