2 MEI 2019. - Decreet tot wijziging van verschillende decreten met het oog op de opneming van sociale, ethische en milieuclausules in de overheidsopdrachten gesubsidieerd door het Waalse Gewest (1)

Het Waals Parlement heeft aangenomen en Wij, Waalse Regering, bekrachtigen hetgeen volgt:

Artikel 1. In hoofdstuk II, afdeling III, van het decreet van 9 december 1993 betreffende de bevordering van rationeel energiegebruik, energiebesparingen en hernieuwbare energieën, wordt een artikel 8/1 ingevoegd, luidend als volgt:

"Art. 8/1. Het gebruik van subsidies die in het kader van deze afdeling en betreffende een overheidsopdracht voor de aanneming van werken worden toegekend, is afhankelijk van de opname, in de opdrachtdocumenten betreffende deze werken, van een of meer milieuclausules, een of meer sociale clausules en een of meer ethische clausules ter bestrijding van sociale dumping.

De Regering specificeert de draagwijdte van deze clausules en bepaalt de modaliteiten van de invoeging ervan. In afwijking van lid 1 kan de regering drempels vaststellen waarboven zij worden ingevoegd.

Art. 2. In hoofdstuk III van het Waalse Wetboek van Huisvesting en Duurzaam Wonen, wordt een artikel 29bis ingevoegd, luidend als volgt:

"Art. 29bis. De in artikel 29 bedoelde toelage voor een overheidsopdracht voor de aanneming van werken kan slechts worden gebruikt indien in de opdrachtdocumenten betreffende deze werken een of meer milieuclausules, een of meer sociale clausules en een of meer ethische clausules ter bestrijding van sociale dumping zijn opgenomen.

De Regering specificeert de draagwijdte van deze clausules en bepaalt de modaliteiten van de invoeging ervan. In afwijking van lid 1 kan de regering drempels vaststellen waarboven zij worden ingevoegd.".

Art. 3. In hoofdstuk IV van het Waalse Wetboek van Huisvesting en Duurzaam Wonen, wordt een artikel 61bis ingevoegd, luidend als volgt:

"Art. 61bis. De in deze afdeling bedoelde toelagen voor een overheidsopdracht voor de aanneming van werken kan slechts worden gebruikt indien in de opdrachtdocumenten betreffende deze werken een of meer milieuclausules, een of meer sociale clausules en een of meer ethische clausules ter bestrijding van sociale dumping zijn opgenomen.

De Regering specificeert de draagwijdte van deze clausules en bepaalt de modaliteiten van de invoeging ervan. In afwijking van lid 1 kan de regering drempels vaststellen waarboven zij worden ingevoegd.".

Art. 4. In hoofdstuk IVbis van het Waalse Wetboek van Huisvesting en Duurzaam Wonen, wordt een artikel 78ter ingevoegd, luidend als volgt:

"Art. 78ter. Het gebruik van subsidies die in het kader van dit hoofdstuk en betreffende een...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT