19 MEI 2021. - Ministerieel besluit houdende een oproep tot indiening van projecten als vermeld in artikel 3 van het besluit van de Vlaamse Regering van 7 mei 2021 betreffende de subsidiëring van projecten ter uitvoering van het beleid voor de omschakeling naar zero-emissievervoermiddelen en vervoermiddelen aangedreven door alternatieve brandstoffen

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op:

- het Energiedecreet van 8 mei 2009, artikel 8.5.1 en 8.7.1, eerste lid;

- het Besluit Vlaamse Codex Overheidsfinanciën van 17 mei 2019;

- het besluit van de Vlaamse Regering van 7 mei 2021 tot vaststelling van de regels voor de subsidiëring van projecten ter uitvoering van het beleid voor de omschakeling naar zero-emissievervoermiddelen en vervoermiddelen aangedreven door alternatieve brandstoffen.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- de Inspectie van Financiën heeft advies gegeven op 18 mei 2021.

DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT EN OPENBARE WERKEN BESLUIT:

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder het besluit van 7 mei 2021: het besluit van de Vlaamse Regering van 7 mei 2021 tot vaststelling van de regels voor de subsidiëring van projecten ter uitvoering van het beleid voor de omschakeling naar zero-emissievervoermiddelen en vervoermiddelen aangedreven door alternatieve brandstoffen.

Art. 2. Het budget, vermeld in artikel 3 van het besluit van 7 mei 2021, wordt voor deze oproep vastgelegd op maximum 3.000.000 euro. De maximale subsidie per project bedraagt 300.000 euro.

Art. 3. De steunaanvragen worden ten laatste op 1 september 2021 digitaal ingediend via het ter beschikking gestelde modelformulier.

Art. 4. Binnen het onderwerp, vermeld in artikel 5 van het besluit van 7 mei 2021, kunnen steunaanvragen worden ingediend voor:

  1. de uitrol van (semi-)publieke laadinfrastructuur voor normaal en hoog vermogen voor elektrische wagens op parkings of op plaatsen waar een elektrisch voertuig kan worden gestald, buiten het openbare domein;

  2. de uitrol van (semi-)publieke laadinfrastructuur voor normaal en hoog vermogen voor elektrische wagens op plaatsen binnen het openbare domein, waarbij de privaatrechtelijke rechtspersoon een zakelijk recht heeft op een deel van het openbaar domein.

    Art. 5. De laadinfrastructuur, vermeld in artikel 4, voldoet aan de volgende voorwaarden:

  3. de oplaadpunten zijn minstens 10 uur per etmaal publiek toegankelijk:

  4. alle gebruikers van elektrische voertuigen kunnen er via een ad-hoc oplaadmogelijkheid laden, zonder dat een contract moet worden gesloten met de betrokken elektriciteitsleverancier of exploitant;

  5. de principes van interoperabiliteit met betrekking tot de uitbating en marktconforme prijzen worden gerespecteerd;

  6. de palen worden van groene stroom voorzien;

  7. de statische en dynamische informatie over de oplaadpunten wordt gedeeld door...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT