19 JULI 2018. - Decreet tot opname van het overkoepelend strategisch programma in de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn

Het Waals Parlement heeft aangenomen en Wij, Waalse Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. Dit decreet regelt overeenkomstig artikel 138 van de Grondwet een aangelegenheid bedoeld in artikel 128 ervan.

Art. 2. In artikel 26bis van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, ingevoegd bij het koninklijk besluit van 31 december 1983 en gewijzigd bij het decreet van 8 december 2005, worden volgende wijzigingen ingevoegd :

  1. paragraaf 1 wordt aangevuld met een 8°, luidend als volgt :

    8° het overkoepelend strategisch programma bedoeld in artikel 27ter.

    ;

  2. paragraaf 2 wordt aangevuld met een 3°, luidend als volgt :

    "3° het overkoepelend strategisch programma bedoeld in artikel LL1123-27 van het Wetboek van de plaatselijke democratie en de decentralisatie.".

    Art. 3. In dezelfde wet wordt een artikel 27ter ingevoegd, luidend als volgt :

    "Art. 27ter. § 1. Binnen twee maanden na zijn installatie neemt de raad voor maatschappelijk welzijn een een sociale beleidsverklaring voor de duur van zijn mandaat af, dat minstens de belangrijkste beleidsplannen alsmede een begrotingsonderdeel met de grote lijnen terzake bevat.

    § 2. De raad voor maatschappelijk welzijn neemt een overkoepelend strategisch programma aan binnen de zes maanden volgend op zijn installatie of na de hernieuwing van de raad overeenkomstig artikel 10, § 3.

    Het overkoepelend strategisch programma is een meerjarig beleidsinstrument dat de strategie bevat die de raad voor maatschappelijk welzijn ontwikkeld om de strategische doelstellingen die hij heeft vastgelegd, te bereiken. Deze strategie resulteert in de keuze van operationele doelstellingen, projecten en acties die meer bepaald zijn omschreven rekening houdend met de ter beschikking zijnde menselijke en financiële middelen.

    Het overkoepelend strategisch programma is gegrond op een samenwerking tussen de raad voor maatschappelijk welzijn en de administratie.

    De raad voor maatschappelijk welzijn kan de strategische programmering overdragen aan het vast bureau. Bij een overdracht neemt de raad voor maatschappelijk welzijn akte van het overkoepelend strategisch programma.

    Het overkoepelend strategisch programma wordt door de raad voor maatschappelijk welzijn minstens halfweg de legislatuur en na afloop ervan onderworpen aan een evaluatie. Bij een overdracht voert het vast bureau deze evaluaties uit en de raad voor maatschappelijk welzijn neemt er akte van.

    Het directiecomité stelt een uitvoeringsrapport samen, waarvan de raad voor maatschappelijk welzijn akte neemt en zelf in de loop van het eerste halfjaar van het jaar van de algehele hernieuwing van de gemeenteraden de laatste evaluatie van de legislatuur uitvoert. Bij een overdracht nemen de raad voor maatschappelijk welzijn en het vast bureau akte van dat uitvoeringsrapport.

    Het uitvoeringsrapport en de laatste evaluatie van de legislatuur worden overgemaakt aan de raad voor maatschappelijk welzijn voortvloeiend uit de volgende verkiezingen.

    In de loop van de legislatuur is een actualisering van het overkoepelend strategisch programma mogelijk.

    Het wordt op de wijze, bepaald door de raad voor maatschappelijk welzijn, bekendgemaakt. Het wordt op de website van de raad voor maatschappelijk welzijn of, bij gebreke, van de gemeente gepubliceerd.

    Voor het eerste overkoepelend strategisch programma van de legislatuur 2018-2024 wordt de termijn van zes maanden bedoeld in lid één op negen maanden gebracht.

    § 3. De beraadslaging van de raad voor maatschappelijk welzijn die akte neemt van het overkoepelend strategisch programma of het aanneemt, aan de Regering medegedeeld. ».

    Art. 4. Artikel 41 van dezelfde wet, vervangen bij het decreet van 18 april 2013, wordt gewijzigd als volgt :

  3. het zesde lid wordt vervangen als volgt :

    "Het vast bureau gaat over tot de evaluatie van de directeur-generaal, de adjunct-directeur-generaal en de financieel directeur onder de voorwaarden en volgens de modaliteiten waarin...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT