19 JANUARI 2023. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 17 februari 2022, gesloten in het Paritair Comité voor het kappersbedrijf en de schoonheidszorgen, betreffende de verplaatsingskosten (1)

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op het verzoek van het Paritair Comité voor het kappersbedrijf en de schoonheidszorgen;

Op de voordracht van de Minister van Werk,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 17 februari 2022, gesloten in het Paritair Comité voor het kappersbedrijf en de schoonheidszorgen, betreffende de verplaatsingskosten.

Art. 2. De minister bevoegd voor Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 19 januari 2023.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Werk,

P.-Y. DERMAGNE

_______

Nota

(1) Verwijzing naar het Belgisch Staatsblad :

Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969.

Bijlage

Paritair Comité voor het kappersbedrijf en de schoonheidszorgen

Collectieve arbeidsovereenkomst van 17 februari 2022

Verplaatsingskosten (Overeenkomst geregistreerd op 3 juni 2022 onder het nummer 173151/CO/314)

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst wijzigt de collectieve arbeidsovereenkomst van 22 januari 2020 inzake verplaatsingskosten (nr. 157767/CO/314) en is van toepassing op de werkgevers van de ondernemingen die onder het Paritair Comité voor het kappersbedrijf en de schoonheidszorgen ressorteren en op de werknemers die zij tewerkstellen.

Onder "werknemers" wordt verstaan : de arbeiders, de arbeidsters en de mannelijke en vrouwelijke bedienden.

Art. 2. Deze collectieve arbeidsovereenkomst wijzigt als volgt § 4 van artikel 2 inzake de verplaatsing met privévervoer (wagen) van de collectieve arbeidsovereenkomst van 22 januari 2020 (nr. 157767/CO/314) :

"Werknemers die gebruik maken van privévervoer ontvangen van de werkgever per werkdag een dagvergoeding voor de dagen dat ze aanwezig zijn in de onderneming op basis van de tabel als bijlage bij deze collectieve arbeidsovereenkomst met de bedragen van de dagvergoeding respectievelijk vanaf 1 februari 2021 (bijlage 1) en vanaf 1 februari 2022 (bijlage 2).

Deze tabel wordt op 1 februari van elk jaar aangepast door de sociale partners van het Paritair Comité voor het kappersbedrijf en de schoonheidszorgen op basis van de tabel met de forfaitaire bedragen van de treinkaart 2de klas van de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS).

...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT