19 DECEMBER 2014. - Decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de tweede aanpassing van de begroting 2014 (1)

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt:

Decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de tweede aanpassing van de begroting 2014

HOOFDSTUK 1. - Algemeen

Artikel 1. Dit decreet regelt een gemeenschaps- en gewestaangelegenheid.

HOOFDSTUK 2. - Onderwijs

Afdeling 1. - Indexering werkingsmiddelen DKO

Art. 2. In artikel 3quater van het decreet van 31 juli 1990 betreffende het onderwijs-II, ingevoegd bij het decreet van 20 december 2012, wordt paragraaf 3 vervangen door wat volgt:

" § 3. De werkingsmiddelen voor het schooljaar (X, X+1) (begrotingsjaar X+1) worden jaarlijks berekend als volgt:

Aantal toegekende leraarsuren voor het schooljaar (X, X+1) * bedrag per leraars-uur.

Het basisbedrag voor de studierichting Beeldende Kunst bedraagt 86,61 euro.

Het basisbedrag voor de studierichtingen Muziek, Woordkunst en Dans bedraagt 28,87 euro.

Deze basisbedragen worden vanaf het schooljaar 2013-2014 jaarlijks vermenigvuldigd met de aanpassingscoëfficiënt A die als volgt berekend wordt:

A = (Cx+1)/Cx, waarbij:

  1. Cx+1: de consumptie-index van de maand februari van het begrotingsjaar x+1;

  2. Cx: de consumptie-index van de maand februari van het begrotingsjaar x.".

    Art. 3. Artikel 7 van het besluit van de Vlaamse Regering van 10 juni 2005 houdende de organisatie en de financiering van de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn in Mechelen, wordt vervangen door wat volgt:

    "Art. 7. De Beiaardschool ontvangt voor het schooljaar (X, X+1) (begrotingsjaar X+1) een werkingsbudget dat jaarlijks als volgt berekend wordt:

    Basisbedrag * aanpassingscoëfficiënt A

    Het basisbedrag bedraagt 27.951 euro. Vanaf het schooljaar 2013-2014 wordt de aanpassingscoëfficiënt A als volgt berekend:

    A = (Cx+1)/Cx, waarbij:

  3. Cx+1: de consumptie-index van de maand februari van het begrotingsjaar x+1;

  4. Cx: de consumptie-index van de maand februari van het begrotingsjaar x.

    Het bedrag wordt afgerond naar de hogere eenheid. Van de werkingsmiddelen wordt 60% uitbetaald in februari en 40% na voorlegging van de financiële rapportering met jaarrekening en balans, zoals bepaald in artikel 9.".

    Afdeling 2. - Begrotingsfonds Departement Onderwijs en Vorming

    Art. 4. In het decreet van 20 december 2013 houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2014, worden in hoofdstuk 17. Onderwijs de volgende wijzigingen aangebracht:

  5. in de titel van afdeling 1, worden de woorden "Dienstverlening Onderwijs-communicatie" vervangen door de woorden "Departement Onderwijs en Vorming";

  6. aan artikel 41, § 1, wordt een tweede lid toegevoegd, dat luidt als volgt:

    "In afwijking van het eerste lid, draagt het begrotingsfonds met ingang van 1 april 2014 de naam begrotingsfonds Departement Onderwijs en Vorming.".

    Afdeling 3. - Volwassenenonderwijs

    Art. 5. In het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs wordt een artikel 196quinquies ingevoegd, dat luidt als volgt:

    "Art. 196quinquies. § 1. Voor het schooljaar 2014-2015 wordt in uitvoering van artikel 29, § 1, van het decreet van 7 juni 2013 betreffende het Vlaamse integratie- en inburgeringsbeleid een eenmalige toekenning gedaan van werkingsmiddelen aan de centra voor basiseducatie voor een totaalbedrag van 312.000 euro ten laste van de begroting 2014.

    § 2. Deze bijkomende werkingsmiddelen worden op basis van de referteperiode 2012-2013 verdeeld naar rato van het aantal unieke cursisten Nederlands als tweede taal in een inburgeringstraject.

    § 3. De middelen kunnen enkel aangewend worden voor de organisatie van de opleiding Nederlands tweede taal richtgraad 1 van het leergebied Nederlands als tweede taal van de basiseducatie voor de centra voor basiseducatie.".

    Afdeling 4. - Contingent detacheringen

    Art. 6. In artikel 77quater, § 2, derde lid, van het decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van bepaalde personeelsleden van het gemeenschapsonderwijs, ingevoegd bij het decreet van 14 februari 2003 en het laatst gewijzigd bij het decreet van 25 april 2014, wordt het getal "45" vervangen door het getal "43".

    Art. 7. In artikel 51quater, § 2, derde lid, van het decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van sommige personeelsleden van het gesubsidieerd onderwijs en de gesubsidieerde centra voor leerlingenbegeleiding, ingevoegd bij het decreet van 14 februari 2003 en het laatst gewijzigd bij het decreet van 25 april 2014, wordt het getal "45" vervangen door het getal "43".

    Afdeling 5. - Subsidies aan lokale besturen in het kader van innovatieve technologische opleidings- en vormingsprojecten

    Art. 8. § 1. De Vlaamse Regering kan, rekening houdend met de beschikbare kredieten en uiterlijk tot 31 december 2019, subsidies verstrekken aan lokale besturen in het kader van de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt.

    Opdat lokale besturen hiervoor in aanmerking kunnen komen, beantwoordt de gemeente ten minste aan volgende gezamenlijke voorwaarden:

  7. er doen zich in de gemeente uitzonderlijke en ongunstige lokale ontwikkelingen voor op socio-economisch vlak met ingrijpende maatschappelijke repercussies, waaronder alleszins stijgende werkloosheid;

  8. de gemeente kampt met een structureel hoge jeugdwerkloosheid;

  9. er is in de gemeente een manifeste kloof tussen de studiekeuzes van onderwijs-gebruikers enerzijds en de gevraagde technische profielen op de arbeidsmarkt anderzijds;

  10. de beschikbare infrastructuur en uitrusting in de gemeente is ontoereikend om tegemoet te komen aan de, in functie van de socio-economische omstandigheden, lokale onderwijsbehoeften;

  11. de gemeente is gelegen in een regio die onder een Europees socio-economisch gunstregime valt.

    De Vlaamse Regering kan bijkomende voorwaarden opleggen.

    § 2. De subsidies strekken ertoe de kosten te dekken van investerings- en uitrustingsgoederen die bestemd zijn om innovatieve technologische opleidings- en vormingsprojecten op te zetten in samenwerking met VDAB en Syntra voor een brede doelgroep, gericht op tewerkstellingsperspectieven en tewerkstelling. Een brede doelgroep betekent ook openstelling voor niet-inwoners van de betrokken gemeente.

    § 3. Voor de projectuitvoering wordt een orgaan...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT