18 SEPTEMBER 2020. - Besluit van de Vlaamse Regering houdende de toekenning van een tijdelijke premie voor de bijkomende aanpassing aan de organisatie van maatwerkbedrijven en maatwerkafdelingen in het kader van de COVID-19-crisis

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op:

- de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

- de wet van 16 mei 2003 tot vaststelling van de algemene bepalingen die gelden voor de begrotingen, de controle op de subsidies en voor de boekhouding van de gemeenschappen en de gewesten, alsook voor de organisatie van de controle door het Rekenhof;

- het decreet van 29 maart 2019 houdende de Vlaamse Codex Overheidsfinanciën;

- het decreet van 20 december 2019 houdende de uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2020, artikel 11.

Vormvereiste

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, heeft zijn akkoord gegeven op 16 juli 2020;

- Er is geen advies gevraagd aan de Raad van State, met toepassing van artikel 3, § 1, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973. Gelet op de dringende noodzakelijkheid om via de voorliggende ondersteuningsmaatregel bij de start van het vierde kwartaal 2020 de organisaties maximaal te ondersteunen om het behoud van de tewerkstelling van de doelgroepwerknemers te maximaliseren.

Motivering

Dit besluit is gebaseerd op het volgende motief:

- het besluit heeft tot doel de bijkomende aanpassing aan de organisatie van maatwerkbedrijven en maatwerkafdelingen in het kader van COVID-19-crisis te ondersteunen.

Juridisch kader

Dit besluit sluit aan bij de volgende regelgeving:

- de verordening (EU) nr. 651/2014 van de Commissie van 17 juni 2014 waarbij bepaalde categorieën steun op grond van de artikelen 107 en 108 van het Verdrag met de interne markt verenigbaar worden verklaard;

- het decreet van 12 juli 2013 betreffende maatwerk bij collectieve inschakeling;

- het besluit van de Vlaamse Regering van 17 februari 2017 tot uitvoering van het decreet van 12 juli 2013 betreffende maatwerk bij collectieve inschakeling.

Initiatiefnemer

Dit besluit wordt voorgesteld door de Vlaamse minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw.

Na beraadslaging,

DE VLAAMSE REGERING BESLUIT:

Artikel 1. Binnen de perken van het jaarlijks goedgekeurde begrotingskrediet wordt een aanpassingspremie toegekend aan maatwerkbedrijven en maatwerkafdelingen.

De steun geschiedt ten laste van de begroting van de Vlaamse gemeenschap voor het begrotingsjaar 2020 op begrotingsartikel JB0-1JEB2HA-WT.

Art. 2. § 1. De steun voor de aanpassingsmaatregelen wordt toegekend voor de tewerkstelling van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT