18 MAART 2018. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 4 september 2017, gesloten in het Paritair Comité voor de bedienden uit de kleinhandel in voedingswaren, betreffende het onderhoud van de werkkledij (1)

Bijlage

Paritair Comité voor de bedienden uit de kleinhandel in voedingswaren

Collectieve arbeidsovereenkomst van 4 september 2017

Onderhoud van de werkkledij

(Overeenkomst geregistreerd op 13 oktober 2017 onder het nummer 141983/CO/202)

HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied

Art. 3. § 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en op de bedienden van de ondernemingen die ressorteren onder het Paritair Comité voor de bedienden uit de kleinhandel in voedingswaren (PC 202), met uitsluiting van het Paritair Subcomité voor de middelgrote levensmiddelenbedrijven (PSC 202.01).

§ 2. Met "bedienden" worden de mannelijke en vrouwelijke bedienden bedoeld.

Art. 4. Voor de toepassing van deze collectieve arbeidsovereenkomst wordt verstaan onder "werkkledij" : hetzij een overall, hetzij een pak bestaand uit een broek en een jas of windpak, hetzij een kiel of stofjas, bestemd om te vermijden dat de werknemer zich vuil maakt door de aard van zijn activiteiten en die niet beschouwd wordt als beschermingskledij.

HOOFDSTUK II. - Onderhoud van de werkkledij door de werknemer

Art. 5. In toepassing van artikel 6, lid 2 van het koninklijk besluit van 6 juli 2004 betreffende de werkkledij kunnen ondernemingen die dit...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT