18 JANUARI 2013. - Decreet houdende de wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking (1)

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt :

DECREET houdende de wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking.

HOOFDSTUK 1. - Algemene bepaling

Artikel 1. Dit decreet regelt een gewestaangelegenheid.

HOOFDSTUK 2. - Wijzigingen aan het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking

Art. 2. In artikel 2 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking wordt paragraaf 2 opgeheven.

Art. 3. Aan artikel 5 van hetzelfde decreet wordt de zinsnede ", behoudens andersluidende bepalingen" toegevoegd.

Art. 4. In artikel 9 van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in het eerste lid wordt de zin "Een beheerscomité dat samengesteld is uit minstens één afgevaardigde van elke deelnemer, voor de gemeenten aangewezen onder de gemeenteraadsleden, de burgemeester of de schepenen, overlegt over de wijze waarop de overeenkomst wordt uitgevoerd." vervangen door de zinnen "Een beheerscomité dat samengesteld is uit minstens één afgevaardigde van elke deelnemer, overlegt over de wijze waarop de overeenkomst wordt uitgevoerd. Alleen natuurlijke personen kunnen afgevaardigde zijn van een deelnemer. De afgevaardigden voor de deelnemende gemeenten worden aangewezen onder de gemeenteraadsleden, de burgemeester en de schepenen.";

  2. in het derde lid worden de woorden "ontvangen de leden van het beheerscomité per bijgewoonde vergadering een presentiegeld" vervangen door de woorden "kunnen de leden van het beheerscomité per bijgewoonde vergadering presentiegeld ontvangen".

    Art. 5. In artikel 16 van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  3. aan het eerste lid wordt de volgende zin toegevoegd :

    Alleen natuurlijke personen kunnen lid zijn van de raad van bestuur.

    ;

  4. er wordt een negende lid toegevoegd, dat luidt als volgt :

    Elke projectvereniging rapporteert aan de Vlaamse Regering over haar werking. De Vlaamse Regering bepaalt de inhoud, de periodiciteit en de wijze van rapportering. De rapportering heeft niet tot gevolg dat een termijn om toezicht uit te oefenen als vermeld in hoofdstuk IV een aanvang neemt.

    .

    Art. 6. In artikel 18 van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  5. er wordt een tweede lid toegevoegd, dat luidt als volgt :

    Op verzoek van een raadslid vraagt het deelnemend bestuur aan de vereniging om de notulen en alle stukken waarnaar in de notulen wordt verwezen, elektronisch ter beschikking te stellen. De vereniging stelt de gevraagde stukken elektronisch ter beschikking aan het deelnemende bestuur en het deelnemende bestuur bezorgt ze aan het raadslid.

    ;

  6. er wordt een derde lid toegevoegd, dat luidt als volgt :

    Dit artikel doet geen afbreuk aan de mogelijkheid van strafrechtelijke vervolging van de raadsleden wegens schending van het beroepsgeheim, overeenkomstig artikel 458 van het Strafwetboek.

    .

    Art. 7. Aan artikel 43 van hetzelfde decreet wordt een tweede lid toegevoegd dat luidt als volgt :

    Met uitzondering van de algemene vergadering kunnen alleen natuurlijke personen lid zijn van de organen van de dienstverlenende en opdrachthoudende verenigingen. Deze bepaling geldt niet voor de aangesloten privaatrechtelijke rechtspersonen zolang zij overeenkomstig artikel 80 van dit decreet deel kunnen blijven uitmaken van de vereniging.

    .

    Art. 8. In artikel 44 van hetzelfde decreet wordt het derde lid vervangen door wat volgt :

    De vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

    .

    Art. 9. In artikel 52 van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  7. er wordt een tweede lid toegevoegd, dat luidt als volgt :

    Op verzoek van een raadslid vraagt het deelnemende bestuur om de notulen en alle stukken waarnaar in de notulen wordt verwezen, elektronisch ter beschikking te stellen. De vereniging stelt de gevraagde stukken elektronisch ter beschikking aan het deelnemende bestuur en het deelnemende bestuur bezorgt ze aan het raadslid.

    ;

  8. er wordt een derde lid toegevoegd, dat luidt als volgt :

    Dit artikel doet geen afbreuk aan de mogelijkheid van strafrechtelijke vervolging van de raadsleden wegens schending van het beroepsgeheim...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT