18 APRIL 2023. - Koninklijk besluit tot wijziging van artikel 7 van het koninklijk besluit van 9 april 2007 tot verhoging van sommige pensioenen en tot toekenning van een welvaartsbonus aan sommige pensioengerechtigden

VERSLAG AAN DE KONING

Sire,

Het ontwerp van koninklijk besluit waarvan ik de eer heb het ter ondertekening aan Uwe Majesteit voor te leggen, heeft als doel om wijzigingen aan te brengen in artikel 7 van het koninklijk besluit van 9 april 2007 tot verhoging van sommige pensioenen en tot toekenning van een welvaartsbonus aan sommige pensioengerechtigden.

  1. Opzet van het koninklijk besluit:

    Het ontwerp van koninklijk besluit heeft als doel uitvoering te geven aan de welvaartsaanpassing van sommige pensioenen die in het verleden zijn ingegaan voorzien in het voorstel tot verdeling van de welvaartsenveloppe 2023-2024.

  2. Artikelsgewijze bespreking :

    Artikel 1 stelt de structurele verhoging, voorzien op 1 september van elk jaar, van de pensioenen die in de loop van het betreffende jaar 15 jaar bereiken uit en wijzigt, voor de jaren 2023 en 2024, de structurele verhoging van de pensioenen die in de loop van het betreffende jaar 5 jaar bereiken.

    Dat betekent dat er zowel bij de zelfstandigen als bij de werknemers geen enkele verhoging van de pensioenen van 15 jaar oud zal gebeuren voor september 2025.

    Zo vult het artikel 7, § 1, van het koninklijk besluit van 9 april 2007 aan met een zevende lid om de verhoging van de pensioenen in de werknemersregeling en in de regeling voor zelfstandigen die in de loop van 2023 en 2024 5 jaar bereiken door te voeren op respectievelijk 1 juli 2023 en 1 januari 2024.

    Daarnaast wijzigt het artikel 7, § 2, eerste lid, van hetzelfde besluit teneinde ook voor de jaren 2023 en 2024 de minimumpensioenen in de werknemersregeling en in de regeling voor zelfstandigen uit te sluiten van de verhoging van de pensioenen die 5 jaar bereiken.

    Artikel 2 legt de datum van inwerkingtreding van het koninklijk besluit vast op 1 juli 2023.

    Ik heb de eer te zijn,

    Sire,

    Van Uwe Majesteit,

    de zeer eerbiedige en zeer getrouwe dienaar,

    De Minister van Zelfstandigen,

    D. CLARINVAL

    De Minister van Pensioenen,

    K. LALIEUX

    18 APRIL 2023. - Koninklijk besluit tot wijziging van artikel 7 van het koninklijk besluit van 9 april 2007 tot verhoging van sommige pensioenen en tot toekenning van een welvaartsbonus aan sommige pensioengerechtigden

    FILIP, Koning der Belgen,

    Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

    Gelet op het koninklijk besluit nr. 50 van 24 oktober 1967 betreffende het rust- en overlevingspensioen voor werknemers, artikel 29, § 4, ingevoegd bij de wet van 28 maart 1973 en vervangen bij het koninklijk besluit van 23...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT