17 JUNI 2020. - Ministerieel besluit tot voorlopige wijziging

Bij ministerieel besluit van 17 juni 2020 wordt het ministerieel besluit van 22 januari 2014 tot bescherming als monument van oorlogsgedenkteken in Beringen omwille van verplaatsing binnen hetzelfde perceel, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 20 februari 2014, voorlopig gewijzigd overeenkomstig de bepalingen van het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013.

Het beschermde goed bevindt zich op Markt 6 in Beringen met de volgende kadastrale gegevens: Beringen, 1ste afdeling, sectie C, perceelnummer 0193/B, zoals afgebakend op plan.

Het beschermde goed wordt binnen hetzelfde perceel verplaatst naar de locatie aangeduid op het plan dat als bijlage bij het besluit wordt gevoegd.

Artikel 3 van het ministerieel besluit van 22 januari 2014 tot bescherming als monument van oorlogsgedenkteken in Beringen wordt vervangen door wat volgt:

"Art. 3. De erfgoedelementen en erfgoedkenmerken zijn: De zichtbare delen van het gedenkteken zijn in blauwe hardsteen. Het gedenkteken bestaat uit een vierkante pijlervormige zuil geplaatst op een basis, omgeven op de hoeken door vier voluten en acht blokken met bekronende bollen waartussen oorspronkelijk getorste smeedijzeren staven staken waarvan er enkele nog bewaard zijn. Een borstbeeld van een gehelmde soldaat bekroont het gedenkteken. Verschillende decoratieve elementen zoals de lauriertak en andere florale elementen, wapenschilden en kruisen werden als versiering of symbool in laag reliëf aangebracht. Op alle zijden en op de basis zijn opschriften aangebracht.".

Aan het ministerieel besluit van 22 januari 2014 wordt een artikel 4 toegevoegd, dat luidt als volgt: "Art. 4. Voor het beschermde monument gelden de volgende beheersdoelstellingen:

de algemene doelstelling van de bescherming is het behoud van de erfgoedkenmerken en -elementen die de basis vormen van de erfgoedwaarde en de versterking van de belevingswaarde.".

Aan het ministerieel besluit van 22 januari 2014 wordt een artikel 5 toegevoegd, dat luidt als volgt:

"Art.5. De zakelijkrechthouder en de gebruiker van het beschermde monument zijn verplicht de instandhouding en het onderhoud ervan te verzekeren door:

  1. het goed als een goede huisvader te beheren en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen tegen schade ten gevolge van brand, blikseminslag, diefstal, vandalisme, wind of water;

  2. de toestand van het gedenkteken regelmatig te controleren;

  3. regulier onderhoud uit te oefenen;

  4. onmiddellijk passende consolidatie- en beveiligingsmaatregelen te...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT