17 JULI 2020. - Decreet inzake maatregelen ter bestrijding van de schaarste

Het Parlement van de Franse Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

TITEL EEN. - Bepalingen voor een snellere stabilisatie van beginnende leerkrachten door middel van verlof en de valorisatie van de anciënniteit ongeacht de Inrichtende macht

EERSTE HOOFDSTUK. - Bepalingen tot invoering van een verlof om voorlopig hetzelfde ambt in het onderwijs binnen dezelfde of een andere inrichtende macht te vervullen

EERSTE AFDELING . - Bepalingen tot wijziging van het koninklijk besluit van 15 januari 1974 genomen ter toepassing van artikel 160 van het koninklijk besluit van 22 maart 1969 tot vaststelling van het statuut van de leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel, van het paramedisch personeel der inrichtingen van kleuter-, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs van de Staat, alsmede der internaten die van deze inrichtingen afhangen en van de leden van de inspectiedienst die belast is met het toezicht op deze inrichtingen, zoals laatst gewijzigd bij het decreet van 20 december 2012

Artikel 1. In bovengenoemd koninklijk besluit van 15 januari 1974 wordt een artikel 16bis ingevoegd, dat als volgt luidt "Artikel 16bis.- § 1. Het in dit hoofdstuk bedoelde verlof wordt van rechtswege, ten belope van hetzelfde opdrachtvolume, toegekend aan een personeelslid dat een wervingsambt bekleedt en daarom verzoekt, nadat hij het gedurende een volledig schooljaar of academiejaar genoten heeft.

Het recht op deze verlenging is beperkt tot drie keer, d.w.z. drie opeenvolgende school- of academiejaren, indien het verlof betrekking heeft op hetzelfde ambt en bij dezelfde inrichtende macht.

Na deze periode wordt de betrekking waarvan het personeelslid titularis is, definitief vacant.

De aanvraag wordt jaarlijks door het personeelslid bij zijn of haar inrichtende macht ingediend, en uiterlijk op 1 juni van het voorafgaande schooljaar.

§ 2 Op verzoek van het personeelslid wordt het recht op deze verlenging verhoogd met drie extra achtereenvolgende school- of academiejaren, dat wil zeggen met een maximum van zes jaar, indien het in dit hoofdstuk of in hoofdstuk III bis bedoelde verlof gedurende die periode wordt toegekend aan het personeelslid voor een ander ambt dan dat waarvoor hij oorspronkelijk werd toegelaten, of bij een andere inrichtende macht dan die waarin hij oorspronkelijk werd toegelaten.

In afwijking van § 1, lid 3, komt de betrekking waarvan het personeelslid titularis is na deze zes opeenvolgende jaren definitief vrij.

De aanvraag wordt jaarlijks door het personeelslid bij zijn of haar inrichtende macht ingediend, en uiterlijk aan het einde van elk schooljaar of academiejaar. ».

Art. 2. In hetzelfde koninklijk besluit wordt een hoofdstuk IIIbis ingevoegd, dat als volgt luidt:

"HOOFDSTUK IIIbis. - Verlof om voorlopig hetzelfde ambt in het onderwijs te vervullen, binnen dezelfde inrichtende macht of bij een andere inrichtende macht.

Artikel 16ter. - Het verlof kan door de inrichtende macht of de afgevaardigde ervan aan de in artikel 1 bedoelde personeelsleden worden verleend om voorlopig hetzelfde ambt in het onderwijs, met uitzondering van het universitair onderwijs, binnen dezelfde inrichtende macht of binnen een andere inrichtende macht uit te oefenen.

Het in lid 1 bedoelde verlof wordt bezoldigd en wordt gelijkgesteld met een periode van dienstactiviteit, overeenkomstig artikel 3 van het decreet van 12 juli 1990 tot wijziging van sommige bepalingen van de onderwijswetgeving.

Het in het eerste lid bedoelde verlof kan worden toegekend voor alle of een deel van de prestaties die het personeelslid in vast verband verricht.

Artikel 16quater - De bepalingen van dit hoofdstuk zijn eveneens van toepassing op de tijdelijke personeelsleden voor onbepaalde duur van de hogescholen, de hogere kunstscholen en het uitdovingskader van de voormalige hogere instituten voor Architectuur die ten minste zes jaar dienstanciënniteit tellen.

De in het eerste lid bedoelde anciënniteit wordt berekend, naargelang het geval, overeenkomstig de artikelen 38 en 38bis van het decreet van 24 juli 1997 tot vaststelling van het statuut van het leidinggevend en onderwijzend personeel en van het pedagogisch hulppersoneel van de hogescholen die door de Franse Gemeenschap worden georganiseerd of gesubsidieerd of overeenkomstig de artikelen 163 en 163bis van het decreet van 20 december 2001 tot vaststelling van de regels die specifiek zijn voor het hoger kunstonderwijs georganiseerd in de hogere kunstscholen (organisatie, financiering, omkadering, statuut van het personeel, rechten en plichten van studenten).

Artikel 16quinquies - § 1. Het in dit hoofdstuk bedoelde verlof wordt van rechtswege, ten belope van hetzelfde opdrachtvolume, toegekend aan een personeelslid dat een aanwervingsambt bekleedt en daarom verzoekt, na het gedurende een volledig schooljaar of academiejaar genoten te hebben.

Het recht op deze verlenging is beperkt tot drie keer, d.w.z. drie opeenvolgende school- of academiejaren, indien het verlof betrekking heeft op hetzelfde ambt en bij dezelfde inrichtende macht.

Na deze periode wordt de betrekking waarvan het personeelslid titularis is definitief vacant, behalve wanneer verlof is verleend op grond van de bepalingen van artikel 29 quater, 1° ter, 2° en 2° bis van het decreet van 1 februari 1993 tot vaststelling van het statuut van de personeelsleden van het gesubsidieerd vrij onderwijs.

De aanvraag wordt jaarlijks door het personeelslid bij zijn of haar inrichtende macht ingediend, en uiterlijk op 1 juni van het voorafgaande schooljaar.

§ 2 Op verzoek van het personeelslid wordt het recht op deze verlenging verhoogd met drie extra achtereenvolgende school- of academiejaren, dat wil zeggen met een maximum van zes jaar, indien het in dit hoofdstuk of in hoofdstuk III bedoelde verlof gedurende die periode wordt toegekend aan het personeelslid voor een ander ambt dan dat waarvoor hij oorspronkelijk werd toegelaten, of bij een andere inrichtende macht dan die waarin hij oorspronkelijk werd toegelaten.

In afwijking van § 1, lid 3, komt de betrekking waarvan het personeelslid titularis is na deze zes opeenvolgende jaren definitief vrij.

De aanvraag wordt jaarlijks door het personeelslid ingediend bij zijn of haar inrichtende macht, en uiterlijk op het einde van elk schooljaar of academiejaar".

Afdeling II. - Bepalingen tot wijziging van het decreet van 24 juli 1997 dat het statuut bepaalt van het bestuurs- en onderwijzend personeel en van het opvoedend hulppersoneel van de hogescholen ingericht of gesubsidieerd door de Franse Gemeenschap

Art. 3. In artikel 42 van het decreet van 24 juli 1997, zoals aangevuld door het decreet van 20 december 2012, wordt in lid 3 een punt 11 bis ingevoegd, dat als volgt luidt :

"11 bis° om voorlopig hetzelfde ambt in het onderwijs te vervullen, binnen dezelfde inrichtende macht of bij een andere inrichtende macht;".

Afdeling III - Bepalingen tot wijziging van het decreet van 20 december 2001 tot vaststelling van de regels die specifiek zijn voor het hoger kunstonderwijs georganiseerd in de hogere kunstscholen (organisatie, financiering, omkadering, statuut van het personeel, rechten en plichten van studenten)

Art. 4. In artikel 124bis van het decreet van 20 december 2001, zoals ingevoegd bij het decreet van 3 maart 2004, wordt een punt 7 bis ingevoegd dat als volgt luidt:

"7bis° een verlof krijgen om tijdelijk hetzelfde ambt in het onderwijs, binnen dezelfde inrichtende macht of binnen een andere inrichtende macht uit te oefenen;".

Art. 5. In artikel 151 van hetzelfde decreet wordt in lid 3 een punt 14 bis ingevoegd, dat als volgt luidt

"14bis) om voorlopig hetzelfde ambt in het onderwijs uit te oefenen, binnen dezelfde inrichtende macht of binnen een andere inrichtende macht;".

Art. 6. In artikel 251bis van hetzelfde decreet wordt een punt 7bis ingevoegd, dat als volgt luidt:

"7bis) een verlof krijgen om voorlopig hetzelfde ambt in het onderwijs, binnen dezelfde inrichtende macht of in een andere inrichtende macht uit te oefenen;".

Art. 7. In artikel 381bis van hetzelfde decreet wordt een punt 7 bis ingevoegd, dat als volgt luidt

"7bis° een verlof krijgen om voorlopig hetzelfde ambt in het onderwijs, binnen dezelfde inrichtende macht of in een andere inrichtende macht uit te oefenen;".

HOOFDSTUK II - Wijziging van het koninklijk besluit van 18 januari 1974 genomen ter toepassing van artikel 164 van het koninklijk besluit van 22 maart 1969 tot vaststelling van het statuut van de leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel van het opvoedend hulppersoneel, van het paramedisch personeel der inrichtingen voor kleuter-, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs van de Staat, alsmede der internaten die van deze inrichtingen afhangen en van de inspectiedienst die belast is met het toezicht op deze inrichtingen

Art. 8. In artikel 18 van het koninklijk besluit van 18 januari 1974 genomen ter toepassing van artikel 164 van het koninklijk besluit van 22 maart 1969 tot vaststelling van het statuut van de leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel van het opvoedend hulppersoneel, van het paramedisch personeel der inrichtingen voor kleuter-, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs van de Staat, alsmede der internaten die van deze inrichtingen afhangen en van de inspectiedienst die belast is met het toezicht op deze inrichtingen, wordt een tweede lid ingevoegd, dat als volgt luidt:

"Voor de berekening van de twee in lid 1 bedoelde opeenvolgende jaren wordt ook rekening gehouden met elk ander verlof dan politiek verlof, moederschapsverlof, pleeggezin met het oog op adoptie of informele voogdij, voor vakbondsactiviteiten, voor activiteiten in een ministerieel ambt, voorlopig een ander ambt of hetzelfde ambt in het onderwijs te vervullen, anders dan universitair onderwijs, wegens ziekte of gebrekkigheid of wegens...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT