17 DECEMBER 2019. - Koninklijk besluit tot goedkeuring van het huishoudelijk reglement van de Nationale Raad voor de Productiviteit

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 25 november 2018 houdende de oprichting van de Nationale Raad voor de Productiviteit, artikel 10;

Gelet op de goedkeuring van het huishoudelijk reglement van de Nationale Raad voor de Productiviteit, tijdens zijn gewone vergadering van 5 september 2019;

Op de voordracht van de Minister van Economie,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Het bij dit besluit gevoegde huishoudelijk reglement van de Nationale Raad voor de Productiviteit wordt goedgekeurd.

Art. 2. Dit besluit treedt in werking de dag waarop het in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt.

Art. 3. De Minister bevoegd voor Economie is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 17 december 2019.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Economie,

N. MUYLLE

Bijlage

Huishoudelijk reglement van Nationale Raad voor de Productiviteit

Gelet op de Aanbeveling van de Raad van de Europese Unie van 20 september 2016 betreffende de oprichting van Nationale Comités voor de Productiviteit en de Wet van 25 november 2018 houdende de oprichting van de Nationale Raad voor de Productiviteit, heeft de Nationale Raad voor de Productiviteit zijn huishoudelijk reglement als volgt vastgesteld:

Artikel 1

Definities

In dit huishoudelijk reglement wordt bedoeld met:

  1. "de Raad of NRP": de Nationale Raad voor de Productiviteit.

  2. "het Bureau": het Bureau van de Nationale Raad voor de Productiviteit, samengesteld uit een Voorzitter en twee vicevoorzitters.

  3. "het Secretariaat": het Secretariaat van de Nationale Raad voor de Productiviteit.

Artikel 2

Vergaderingen

De vergaderingen van de Raad zijn niet openbaar en de leden worden geacht de vertrouwelijkheid van de besprekingen van de Raad te respecteren.

Artikel 3

Bijeenroeping van de Nationale Raad van de Productiviteit

§ 1. De Raad wordt samengeroepen op uitnodiging van de Voorzitter.

§ 2. De NRP stelt, op voorstel van het Bureau, tegen uiterlijk eind december jaarlijks een kalender van de vergaderingen op. De NRP vergadert minstens 4 keer per jaar en telkens wanneer het Bureau dit nodig acht of wanneer twee derden van de leden dit wenst. In dit laatste geval, geven de leden aan het Bureau door welke punten zij behandeld willen zien.

§ 3. Het Secretariaat verstuurt ten minste 10 werkdagen voor de vergadering de uitnodiging van de vergadering per email naar de benoemde leden van de Raad. Deze termijn kan worden ingekort in geval van hoogdringendheid naar 2 werkdagen.

Artikel 4

Agenda

§ 1. De agenda...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT