16 MAART 2018. - DECREET houdende wijziging van het decreet van 20 januari 2012 houdende regeling van de interlandelijke adoptie van kinderen (1)

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt:

DECREET houdende wijziging van het decreet van 20 januari 2012 houdende regeling van de interlandelijke adoptie van kinderen

Artikel 1. Dit decreet regelt een gemeenschapsaangelegenheid.

Art. 2. In artikel 3, 5°, van het decreet van 20 januari 2012 houdende regeling van de interlandelijke adoptie van kinderen wordt het woord "eerste" opgeheven.

Art. 3. Aan artikel 7, § 2, 2°, van hetzelfde decreet wordt de zinsnede ", alsook een netwerk opzetten met bestaande adoptiesensitieve algemene en gespecialiseerde welzijns- en gezondheidsdiensten, en met de trefgroepen van geadopteerden en adoptanten, met het oog op een efficiënte doorverwijzing" toegevoegd.

Art. 4. In hoofdstuk 3 van hetzelfde decreet wordt in het opschrift van afdeling 2 het woord "diensten" vervangen door het woord "dienst".

Art. 5. In artikel 11 van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. paragraaf 1 wordt vervangen door wat volgt:

    " § 1. De Vlaamse Regering kan één dienst voor maatschappelijk onderzoek erkennen op advies van het Vlaams Centrum voor Adoptie.";

  2. in paragraaf 4 wordt het woord "diensten" vervangen door het woord "dienst";

  3. paragraaf 5 wordt opgeheven.

    Art. 6. In artikel 12 van hetzelfde decreet worden de woorden "van een dienst voor maatschappelijk onderzoek" vervangen door de zinsnede ", vermeld in artikel 11, § 1,".

    Art. 7. In hoofdstuk 3 van hetzelfde decreet wordt in het opschrift van afdeling 3 het woord "diensten" vervangen door het woord "dienst".

    Art. 8. In artikel 13, eerste lid, van hetzelfde decreet wordt het woord "diensten" vervangen door het woord "dienst" en wordt het woord "ontvangen" vervangen door het woord "ontvangt".

    Art. 9. In artikel 15 van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  4. in paragraaf 1 wordt het woord "eerste" opgeheven;

  5. in paragraaf 2 wordt punt 2° vervangen door wat volgt:

    "2° de adoptanten psychosociaal bijstaan en voorbereiden op de komst van het kind;";

  6. paragraaf 4 wordt opgeheven.

    Art. 10. In artikel 16, § 2, 2°, van hetzelfde decreet wordt het woord "eerste" opgeheven.

    Art. 11. In artikel 20 van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  7. in paragraaf 2, eerste lid, 3°, worden de woorden "een dienst voor maatschappelijk onderzoek" vervangen door de woorden "de dienst voor maatschappelijk onderzoek";

  8. in paragraaf 2, eerste lid, 9°, wordt tussen de zinsnede...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT