15 JULI 2021. - Decreet houdende de eerste aanpassing van de ontvangstenbegroting van het Waalse Gewest voor het begrotingsjaar 2021 (1)

Het Waals Parlement heeft aangenomen en Wij, Waalse Regering, bekrachtigen hetgeen volgt:

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen

Artikel 1. Voor het begrotingsjaar 2021 worden de lopende ontvangsten van Wallonië geraamd op 12.394.359 duizend euro, overeenkomstig Titel I van de bij dit decreet gevoegde tabel.

Art. 2. Voor het begrotingsjaar 2021 worden de kapitaalontvangsten van Wallonië geraamd op 816.207 duizend euro, overeenkomstig Titel II van de bij dit decreet gevoegde tabel.

Art. 3. Voor het begrotingsjaar 2021 worden de opbrengsten van leningen van Wallonië geraamd op 3.534.435 duizend euro en de afschrijvingen op 751.693 duizend euro, namelijk 4.286.128 duizend euro, overeenkomstig Titel III van de bij dit decreet gevoegde tabel.

Art. 4. Artikel 9 van het decreet van 17 december 2020 houdende de ontvangstenbegroting van het Waalse Gewest voor het begrotingsjaar 2021 wordt gewijzigd als volgt:

"Artikel 3, § 2, van het decreet van 29 oktober 2015 houdende oprichting van begrotingsfondsen inzake wegen en waterwegen wordt aangevuld met de volgende punten:

  1. de valorisatie van het beheer van de goederen van de Waalse Overheidsdienst Mobiliteit en Insfrastructuren, met inbegrip van de verkoop van kappingen uitgevoerd op het gewestelijk waterwegendomein (niet onderworpen aan de bosregeling) alsook de verkoop van de elektriciteitsproductie verbonden aan de activiteiten die eigen zijn aan de waterwegen;

  2. de retributie van de terbeschikkingstelling van elektriciteit en water aan de bewoners van de huizen van de Waalse Overheidsdienst Mobiliteit en Infrastructuren. ".

HOOFDSTUK II. - Slotbepaling

Art. 5. Dit decreet heeft uitwerking op 1 januari 2021.

Kondigen dit decreet af, bevelen dat het in het Belgisch Staatsblad zal worden bekendgemaakt.

Namen, 15 juli 2021.

De Minister-President,

E. DI RUPO

De Vice-Minister-President en Minister van Economie, Buitenlandse Handel, Onderzoek, Innovatie,

Digitale Technologieën, Ruimtelijke Ordening...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT