15 JULI 2018. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 19 oktober 2017, gesloten in het Paritair Subcomité voor de autobussen en autocars, betreffende de automatische overgang van personeel (1)

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op het verzoek van het Paritair Subcomité voor de autobussen en autocars;

Op de voordracht van de Minister van Werk,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 19 oktober 2017, gesloten in het Paritair Subcomité voor de autobussen en autocars, betreffende de automatische overgang van personeel.

Art. 2. De minister bevoegd voor Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 15 juli 2018.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Werk,

K. PEETERS

_______

Nota

(1) Verwijzing naar het Belgisch Staatsblad :

Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969.

Bijlage

Paritair Subcomité voor de autobussen en autocars

Collectieve arbeidsovereenkomst van 19 oktober 2017

Automatische overgang van personeel

(Overeenkomst geregistreerd op 24 november 2017 onder het nummer 142843/CO/140.01)

HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied

Artikel 1. § 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers behorend tot de subsector van het geregeld vervoer die behoort tot het Paritair Subcomité voor de autobussen en autocars en die geregeld vervoer uitvoert voor rekening van de Société Régionale Wallonne des Transports (S.R.W.T.), alsook op de leden van hun rijdend personeel toegewezen aan de uitvoering van dit geregeld vervoer en op wie het uurloon van toepassing op de leden van het rijdend personeel van de bedrijven die geregeld vervoer voor rekening van de S.R.W.T. verzekeren, van toepassing is, alsook op de leden van hun niet-rijdend personeel die tot de arbeiderscategorie behoren.

§ 2. Onder "leden van het rijdend en niet-rijdend personeel" wordt verstaan : de vrouwelijke en mannelijke leden van het personeel behorend tot de categorie van het rijdend en niet-rijdend personeel.

HOOFDSTUK II. - Principes

Art. 2. Onderhavige collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing wanneer ondernemingen van geregeld vervoer in opdracht van de Société Régionale Wallonne des Transports (S.R.W.T) elkaar opvolgen als gevolg van de toewijzing van een contract van geregeld vervoer door deze laatste.

Art. 3. In geval van verandering van exploitant als gevolg van de toewijzing van een contract van geregeld vervoer door de Société Régionale Wallonne des Transports (S.R.W.T), wordt het rijdend personeel toegewezen aan de uitvoering van de lijnen die het voorwerp uitmaken van het betrokken contract automatisch en van rechtswege overgedragen aan de nieuwe exploitant (overnemer), op voorwaarde dat dit personeel een schriftelijk voorstel tot reaffectatie binnen de onderneming van de vroegere exploitant (overlater) niet aanvaard heeft.

Art. 4. § 1. In geval van verandering van exploitant als gevolg van de toewijzing van een contract van geregeld vervoer door de Société Régionale Wallonne des Transports (S.R.W.T), wordt het nietrijdend personeel automatisch en van rechtswege overgedragen pro rata het aantal verloren kilometers door de vroegere exploitant (overlater), op voorwaarde dat dit personeel een schriftelijk voorstel tot reaffectatie binnen de onderneming van de overlater niet aanvaard heeft.

§ 2. De beslissing met betrekking tot de personen die worden overgedragen, komt toe aan de werkgever.

Art. 5. Aangezien het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT