15 JANUARI 2016. - Decreet houdende diverse maatregelen inzake de ontbinding van het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen en de oprichting van het Eigen Vermogen Informatie Vlaanderen (1)

Het Vlaams Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt:

Decreet houdende diverse maatregelen inzake de ontbinding van het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen en de oprichting van het Eigen Vermogen Informatie Vlaanderen

HOOFDSTUK 1. - Algemene bepalingen

Artikel 1. Dit decreet regelt een gewestaangelegenheid.

Art. 2. In dit decreet wordt verstaan onder AGIV: het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen, opgericht bij het decreet van 7 mei 2004 houdende de oprichting van het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigde agentschap "Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen".

HOOFDSTUK 2. - Maatregelen inzake de ontbinding van het AGIV

Art. 3. Met ingang van de datum die door de Vlaamse Regering wordt bepaald, wordt het AGIV ontbonden onder de hierna bepaalde voorwaarden en op de hierna bepaalde wijze.

Art. 4. De ontbinding, vermeld in artikel 3, is een ontbinding zonder vereffening waarbij, op basis van continuïteit en onder de nadere voorwaarden en modaliteiten, en volgens de procedure, bepaald door de Vlaamse Regering, het hele vermogen van het AGIV, alsook het geheel van zijn activiteiten, rechten en verplichtingen, wordt overgedragen aan een door de Vlaamse Regering op te richten intern verzelfstandigd agentschap zonder rechtspersoonlijkheid, met uitzondering van de vermogensbestanddelen, activiteiten, rechten en verplichtingen die bij of krachtens een besluit van de Vlaamse Regering worden toegewezen aan het Eigen Vermogen Informatie Vlaanderen, vermeld in artikel 7.

Art. 5. De overdrachten, vermeld in artikel 4, vinden plaats op de datum, vastgesteld door de Vlaamse Regering.

De Vlaamse Regering bepaalt op welke wijze die overdrachten tegenwerpbaar worden aan derden.

Art. 6. De Vlaamse Regering regelt de procedure en de gevolgen van de ontbinding, zonder vereffening, van het AGIV en de overdracht van zijn vermogen, activiteiten, rechten en verplichtingen aan het intern verzelfstandigd agentschap zonder rechtspersoonlijkheid, vermeld in artikel 4, respectievelijk het Eigen Vermogen Informatie Vlaanderen, vermeld in artikel 7.

De Vlaamse Regering neemt de nodige maatregelen met het oog op de overgang van het personeel van het AGIV naar het intern verzelfstandigd agentschap zonder rechtspersoonlijkheid, vermeld in artikel 4.

HOOFDSTUK 3. - Eigen Vermogen Informatie Vlaanderen

Art. 7. Bij het intern verzelfstandigd agentschap zonder rechtspersoonlijkheid, vermeld in...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT