14 MEI 2020. - Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 18 maart 2020 tot vaststelling van de datum van inwerkingtreding van artikel 5, 6 en 7 van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 maart 2020 tot het nemen van tijdelijke maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan en tot verlenging van de maatregelen, vermeld in artikel 1 tot en met 7 van hetzelfde besluit

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op:

- het decreet van 21 november 2003 betreffende het preventieve gezondheidsbeleid, artikel 7 en 44, § 2;

- het besluit van de Vlaamse Regering van 13 maart 2020 tot het nemen van tijdelijke maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, artikel 8, tweede lid.

Vormvereiste

De volgende vormvereiste is niet vervuld:

- het advies van de Raad van State werd, met toepassing van artikel 3, § 1, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973, niet ingewonnen. De dringende noodzakelijkheid wordt gemotiveerd vanuit de noodzaak de opmars en snelle uitbreiding van COVID-19 tegen te gaan en daartoe de dringende maatregelen die de verdere verspreiding tegengaan te verlengen, in het bijzonder bij de groep van kwetsbare en oudere personen. De verlenging van deze maatregelen kan omwille van de ernst van de situatie en omwille van het belang van de volksgezondheid niet worden uitgesteld.

Motivering

Dit besluit is gebaseerd op het volgend motief:

- Op 13 mei 2020 heeft de Taskforce COVID-19 Zorg beslist om de lokale en regionale dienstencentra opnieuw te openen vanaf 25 mei 2020, zodat één op één activiteiten in de lokalen van het regionaal/lokaal dienstencentrum kunnen worden georganiseerd, het verbod op het organiseren van gemeenschappelijke activiteiten met externen en tussen de bewoners in woonzorgcentra en de sluiting van de respijteenheden Villa Rozerood en Limmerik te verlengen tot en met 14 juni 2020 en om de sluiting van centra voor dagverzorging, centra voor dagopvang te verlengen tot en met 24 mei 2020.

DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID, GEZIN EN ARMOEDEBESTRIJDING BESLUIT:

Artikel 1. In artikel 2 van het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT