14 JANUARI 2016. - Besluit van de Waalse Regering tot wijziging van het besluit van de Waalse Regering van 27 februari 2014 tot toekenning van toelagen aan de ondernemingen en aan de representatieve instellingen van ondernemingen ter verbetering van de energetische efficiëntie en ter bevordering van een rationeler gebruik van de energie in de privé-sector (AMURE)

De Waalse Regering,

Gelet op Verordening (EU) nr. 651/2014 van de Commissie van 17 juni 2014 waarbij bepaalde categorieën steun op grond van de artikelen 107 en 108 van het Verdrag met de interne markt verenigbaar worden verklaard, artikel 49;

Gelet op het decreet van 9 december 1993 betreffende de steun en de tegemoetkomingen van het Waalse Gewest voor de bevordering van rationeel energiegebruik, energiebesparingen en hernieuwbare energieën, artikelen 9 en 10;

Gelet op het besluit van de Waalse Regering van 27 februari 2014 tot toekenning van toelagen aan de ondernemingen en aan de representatieve instellingen van ondernemingen ter verbetering van de energetische efficiëntie en ter bevordering van een rationeler gebruik van de energie in de privé-sector (AMURE);

Gelet op het advies van de Inspecteur van Financiën, gegeven op 3 september 2015;

Gelet op de instemming van de Minister van Begroting, gegeven op 29 oktober 2015;

Gelet op het rapport van 29 oktober 2015 opgemaakt overeenkomstig artikel 3, 2°, van het decreet van 11 april 2014 houdende uitvoering van de resoluties van de Vrouwenconferentie van de Verenigde Naties die in september 1995 in Peking heeft plaatsgehad en tot integratie van de genderdimensie in het geheel van de gewestelijke beleidslijnen;

Gelet op het advies nr. 58.412/4 van de Raad van State, gegeven op 30 november 2015, overeenkomstig artikel 84, § 1, eerste lid, 2°, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973;

Op de voordracht van de Minister van Energie;

Na beraadslaging,

Besluit :

Artikel 1. Artikel 8 van en bijlage VI bij Richtlijn 2012/27/EU van het Europees Parlement en de Raad van 25 oktober 2012 betreffende energie-efficiëntie, tot wijziging van Richtlijnen 2009/125/EG en 2010/30/EU en houdende intrekking van de Richtlijnen 2004/8/EG en 2006/32/EG worden gedeeltelijk omgezet bij dit besluit.

Art. 2. In de artikelen 2, 3, 9, 10, 13, 15, 17, 18 en 26 van het besluit van de Waalse Regering van 27 februari 2014 tot toekenning van toelagen aan de ondernemingen en aan de representatieve instellingen van ondernemingen ter verbetering van de energetische efficiëntie en ter bevordering van een rationeler gebruik van de energie in de privé-sector (AMURE) wordt het woord « onderneming » telkens vervangen door de woorden « private onderneming ».

Art. 3. In artikel 2 van hetzelfde besluit worden de punten 9° en 21° opgeheven.

In artikel 3 van hetzelfde besluit worden de punten 2° en 4° opgeheven.

De artikelen 5, 8, 12 en 16 van hetzelfde besluit worden opgeheven.

In artikel 21 van hetzelfde besluit worden de punten 1° en 3° opgeheven.

In artikel 23, eerste lid, van hetzelfde besluit worden de woorden « een energieboekhouding, een technische erkenning » geschrapt.

In artikel 23, tweede lid, van hetzelfde besluit worden de woorden « , een jaarlijkse opvolgingsaudit of een energieboekhouding, » vervangen door de woorden « of een jaarlijkse opvolgingsaudit, ».

In artikel 23 van hetzelfde besluit wordt het derde lid opgeheven.

In artikel 26 van hetzelfde besluit wordt paragraaf 1 opgeheven.

In hetzelfde besluit wordt bijlage I opgeheven.

Art. 4. In artikel 2, 11°, van hetzelfde besluit wordt het woord « energieaudit » vervangen door de woorden « gedeeltelijke energieaudit ».

In artikel 3, 1°, van hetzelfde besluit wordt het woord « gedeeltelijke » ingevoegd tusssen de woorden « de uitvoering van een » en « energieaudit ».

In artikel 6 van hetzelfde besluit wordt het woord « gedeeltelijke » ingevoegd tusssen de woorden « De » en « energieaudit ».

In artikel 13, eerste lid, van hetzelfde besluit wordt het woord « gedeeltelijke » ingevoegd tusssen de woorden « van een » en « energieaudit ».

In artikel 13, tweede lid, van hetzelfde besluit wordt het woord « gedeeltelijke » ingevoegd tusssen de woorden « voor de uitvoering van de » en « energieaudit ».

In artikel 21, 2°, van hetzelfde besluit wordt het woord « gedeeltelijke » ingevoegd tusssen de woorden « de uitvoering van een » en « energieaudit ».

In artikel 23, eerste en tweede lid, van hetzelfde besluit wordt het woord « gedeeltelijke » telkens ingevoegd tussen de woorden « van een » en « energieaudit ».

In artikel 26, § 2, van hetzelfde besluit wordt het woord « gedeeltelijke » ingevoegd tusssen de woorden « de uitvoering van een » en « energieaudit ».

In artikel 29, § 1, 2°, van hetzelfde besluit wordt het woord « gedeeltelijke » ingevoegd tusssen de woorden « in de » en « energieaudit ».

Art. 5. In artikel 2 van hetzelfde besluit wordt punt 14° vervangen als volgt :

14° haalbaarheidsonderzoek : onderzoek gevoerd overeenkomstig het minimumbestek bedoeld in bijlage 9;

.

Art. 6. In artikel 34, § 3, vierde lid, van hetzelfde besluit worden de woorden « twee jaar » telkens vervangen door de woorden « vijf jaar ».

Art. 7. In hetzelfde besluit wordt bijlage 2 vervangen als volgt :

BIJLAGE 2

Minimumbestek voor de gedeeltelijke energieaudit en de globale energieaudit

1. Doelstelling

De gedeeltelijke energieaudit of de globale energieaudit van een ondeneming dient om de opdrachtgever op eenvoudige maar duidelijke wijze een stand van de energie-efficiëntie van de in omstandigheden van reël gebruik...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT