13 NOVEMBER 2020. - Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de COVID-19-crisis en tot afwijking van de regeling over de Winwinlening

Rechtsgrond

Dit besluit is gebaseerd op:

- het decreet van 19 mei 2006 betreffende de Winwinlening, artikel 9/1 en 9/2, ingevoegd bij het decreet van 2 oktober 2020.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor begroting, is gegeven op 24 september 2020.

- De Raad van State heeft advies 68.108/1 gegeven op 29 oktober 2020, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 2°, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

Motivering

Dit besluit is gebaseerd op het volgende motief:

- Omdat de Vlaamse economie hard wordt getroffen door de COVID-19-crisis, wil de Vlaamse Regering het bestaande instrument van de Winwinlening verruimen en de getroffen ondernemingen ondersteunen door de kredietpartijen de mogelijkheid te geven om de Winwinlening te verlengen, met uitbreiding van het fiscale voordeel.

Juridisch kader

Dit besluit sluit aan bij de volgende regelgeving:

- het Winwinleningbesluit van 20 juli 2006.

Initiatiefnemer

Dit besluit wordt voorgesteld door de Vlaamse minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw.

Na beraadslaging,

DE VLAAMSE REGERING BESLUIT :

Artikel 1. De huidige economische situatie wordt met ingang van 15 maart 2020 erkend als de COVID-19-crisis als vermeld in hoofdstuk VI/1 van het decreet van 19 mei 2006 betreffende de Winwinlening.

Het einde van de COVID-19-crisis zal bij mededeling op de Vlaamse Regering worden vastgesteld.

Art. 2. Als de partijen gebruik maken van de mogelijkheid om de looptijd van de Winwinlening te verlengen, vermeld in artikel 9/1 van het decreet van 19 mei 2006 betreffende de Winwinlening, wordt de aanspraak op het jaarlijks belastingkrediet, vermeld in artikel 8 van hetzelfde decreet, en het eenmalig belastingkrediet, vermeld in artikel 9 van hetzelfde decreet, met eenzelfde periode verlengd.

De verlenging, vermeld in het eerste lid, kan een of twee jaar bedragen.

De verlenging, vermeld in het eerste lid, geldt alleen voor de Winwinleningen waarvan de contractuele looptijd afloopt in 2020 en waarvan de akte van verlenging is gesloten na 15 maart 2020.

Kredietgevers kunnen...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT