13 NOVEMBER 2020. - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Winwinleningbesluit van 20 juli 2006

Rechtsgrond

Dit besluit is gebaseerd op:

- het decreet van 19 mei 2006 betreffende de Winwinlening, het laatst gewijzigd bij het decreet van 2 oktober 2020.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor begroting, is gegeven op 24 september 2020.

- De Raad van State heeft advies 68.107/1, gegeven op 28 oktober 2020, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 2°, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

Motivering

Dit besluit is gebaseerd op de volgende motieven:

- Omdat de Vlaamse economie hard wordt getroffen door de COVID-19-crisis, wil de Vlaamse Regering het bestaande instrument van de Winwinlening versoepelen en de getroffen ondernemingen ondersteunen door een kader te creëren waarbinnen bijzondere crisismaatregelen kunnen worden getroffen.

Initiatiefnemer

Dit besluit wordt voorgesteld door de Vlaamse minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw.

Na beraadslaging,

DE VLAAMSE REGERING BESLUIT :

Artikel 1. In artikel 1 van het Winwinleningbesluit van 20 juli 2006, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 6 maart 2015, wordt punt 2° vervangen door wat volgt:

"2° de waarborgvennootschap: PMV/z-Waarborgen nv, dochtervennootschap van Participatiemaatschappij Vlaanderen NV.".

Art. 2. In artikel 2 van hetzelfde besluit, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 6 maart 2015, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. de woorden "Waarborgbeheer NV" worden telkens vervangen door de woorden "de waarborgvennootschap";

  2. in paragraaf 1 worden de woorden "in het voormelde decreet en in dit besluit" vervangen door de woorden "in het voormelde decreet en de uitvoeringsbesluiten ervan";

  3. in paragraaf 2 wordt de zinsnede "het decreet van 19 mei 2006 en van dit besluit" telkens vervangen door de zinsnede "het decreet van 19 mei 2006 en de uitvoeringsbesluiten ervan";

  4. in paragraaf 2, eerste lid, wordt punt 12° vervangen door wat volgt:

    "12° de verklaring van de kredietgever dat het bedrag dat wordt uitgeleend of ter beschikking wordt gesteld, niet afkomstig is van de activiteiten, vermeld in artikel 4, 23° van de wet van 18 september 2017 tot voorkoming van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme en tot beperking van het gebruik van contanten.";

  5. in paragraaf 4, punt 4°, wordt de zinsnede "een elektronische handtekening is aangebracht die voldoet aan de vereisten van artikel 1322 van het Burgerlijk Wetboek" vervangen door de zinsnede "een digitale handtekening is aangebracht die voldoet aan de vereisten van het Burgerlijk Wetboek".

    Art. 3. In artikel 3 van hetzelfde besluit, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 6 maart 2015, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  6. de woorden "Waarborgbeheer NV" worden telkens vervangen door de woorden "de waarborgvennootschap";

  7. in het eerste lid wordt de zinsnede "het decreet van 19 mei 2006 en dit besluit" vervangen door de zinsnede "het decreet van 19 mei 2006 en de uitvoeringsbesluiten ervan".

    Art. 4. In artikel 4 van hetzelfde besluit, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 6 maart 2015, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  8. de woorden...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT