13 JUNI 2014. - Wet houdende instemming met het Zetelakkoord tussen het Koninkrijk België en het Internationaal Comité voor militaire geneeskunde, ondertekend te Brussel op 2 juni 2008 (1) (2) (3)

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

De Kamers hebben aangenomen en Wij bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 77 van de Grondwet.

Art. 2. Het Zetelakkoord tussen het Koninkrijk België en het Internationaal Comité voor militaire geneeskunde, ondertekend te Brussel op 2 juni 2008, zal volkomen gevolg hebben.

Art. 3. Deze wet heeft uitwerking met ingang van 2 juni 2008.

Kondigen deze wet af, bevelen dat zij met `s Land zegel zal worden bekleed en door het Belgisch Staatsblad zal worden bekendgemaakt.

Gegeven te Brussel, 13 juni 2014.

FILIP

Van Koningswege :

De Vice-Eersteminister en Minister van Buitenlandse Zaken,

D. REYNDERS

De Vice-Eersteminister en Minister van Landsverdediging,

P. DE CREM

De Vice-Eersteminister en Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid,

L. ONKELINX

De Minister van Justitie,

A. TURTELBOOM

Met 's Lands zegel gezegeld :

De Minister van Justitie,

Mevr. A. TURTELBOOM

_______

Nota's

(1) Senaat (www.senate.be) : Stukken : 5-2758 - Handelingen van de Senaat : 03/04/2014

Kamer van volksvertegenwoordigers (www.dekamer.be) : Stukken : 53-3538 - Integraal verslag: 23/04/2014

(2) Zie Decreet van de Vlaamse Gemeenschap/het Vlaamse Gewest van 3 april 2009 (Belgisch Staatsblad van 14 mei 2009), Decreet van de Franse Gemeenschap van 21 oktober 2015 (Belgisch Staatsblad van 16 november 2015), Decreet van de Duitstalige Gemeenschap van 30 mei 2016 (Belgisch Staatsblad van 23 juni 2016), Decreet van het Waalse Gewest van 2 juli 2015 (Belgisch Staatsblad van 14 juli 2015), Ordonnantie van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest van 4 februari 2010 (Belgisch Staatsblad van 15 februari 2010).

(3) Inwerkingtreding : 01/04/2018

ZETELAKKOORD TUSSEN HET KONINKRIJK BELGI"

EN HET INTERNATIONAAL COMITE VOOR MILITAIRE GENEESKUNDE

HET KONINKRIJK BELGI",

hierna genoemd "België",

en

HET INTERNATIONAAL COMITE VOOR MILITAIRE GENEESKUNDE,

hierna genoemd "ICMG";

Gelet op het Statuut van het ICMG;

Verlangend een overeenkomst te sluiten teneinde de voorrechten en immuniteiten nader te bepalen die vereist zijn voor het functioneren in België van het Secretariaat Generaal van het ICMG, hierna genoemd "Secretariaat Generaal",

Zijn overeengekomen als volgt :

HOOFDSTUK I. - Rechtspersoonlijkheid, voorrechten en immuniteiten van het secretariaat generaal

Artikel 1. De internationale rechtspersoonlijkheid en rechtsmacht worden toegekend aan het Secretariaat Generaal.

Art. 2. Het Secretariaat Generaal, evenals de goederen en bezittingen van het ICMG die worden gebruikt voor de uitoefening van de officiële werkzaamheden van het Secretariaat Generaal genieten immuniteit van rechtsmacht, behalve in de mate dat het Secretariaat Generaal er uitdrukkelijk aan verzaakt.

Art. 3. 1. De goederen en bezittingen van het ICMG die worden gebruikt voor de uitoefening van de officiële werkzaamheden van het Secretariaat Generaal kunnen niet het voorwerp uitmaken van enige vorm van opvordering, verbeurdverklaring, inbewaringstelling of een andere vorm van beslaglegging of dwang.

  1. Indien een onteigening mocht nodig zijn, worden alle gepaste schikkingen getroffen om te verhinderen dat de uitoefening van de werkzaamheden van het Secretariaat Generaal in het gedrang komt. In zodanig geval zou België zijn medewerking verlenen aan de wederinstallatie van het Secretariaat Generaal.

    Art. 4. Het archief van het Secretariaat Generaal en, in het algemeen, alle documenten die aan het Secretariaat Generaal toebehoren of door het Secretariaat Generaal of door één van zijn personeelsleden worden bijgehouden, zijn onschendbaar.

    Art. 5. 1. De lokalen die uitsluitend worden gebruikt voor de uitoefening van de werkzaamheden van het Secretariaat Generaal zijn onschendbaar. De instemming van een vertegenwoordiger van het Secretariaat Generaal is vereist voor de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT