12 NOVEMBER 2021. - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 26 april 2019 betreffende zorgstrategische planning, wat betreft de invoering van uniforme bepalingen en bepalingen over de complementariteit

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op:

- het decreet van 20 maart 2009 houdende diverse bepalingen betreffende het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, artikel 29, gewijzigd bij het decreet van 6 juli 2018, en artikel 30, gewijzigd bij de decreten van 21 juni 2013 en 6 juli 2018.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- Het Rekenhof heeft verslag uitgebracht op 25 augustus 2021;

- De Inspectie van Financiën heeft advies gegeven op 3 juni 2021;

- De Raad van State heeft advies 70.200/3 gegeven op 18 oktober 2021, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 2°, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

Motivering

Dit besluit is gebaseerd op de volgende motieven:

- Met dit besluit wordt het besluit van de Vlaamse Regering van 26 april 2019 betreffende zorgstrategische planning aangepast, met het oog op een uniforme benaming en omschrijving in lijn met de federale wetgeving en met de feitelijke erkenningen van de ziekenhuisnetwerken.

- De vereiste van complementariteit is opgenomen in het besluit van de Vlaamse Regering van 26 april 2019 betreffende zorgstrategische planning. Dit besluit wijzigt het voormelde besluit om te bepalen wanneer die vereiste van complementariteit geldt.

Initiatiefnemer

Dit besluit wordt voorgesteld door de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding.

Na beraadslaging,

DE VLAAMSE REGERING BESLUIT:

Artikel 1. In artikel 1 van het besluit van de Vlaamse Regering van 26 april 2019 betreffende zorgstrategische planning worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. punt 2° wordt vervangen door wat volgt:

    "2° locoregionaal klinisch ziekenhuisnetwerk: een door de Vlaamse gemeenschap erkende duurzame en juridisch geformaliseerde samenwerking met rechtspersoonlijkheid tussen minstens twee op het ogenblik van de oprichting van het locoregionale klinische ziekenhuisnetwerk afzonderlijk erkende niet-psychiatrische ziekenhuizen, uitgezonderd ziekenhuizen die enkel beschikken over psychiatrische ziekenhuisdiensten (kenletter A, T of K) samen met gespecialiseerde diensten voor behandeling en revalidatie (kenletter Sp) of een dienst voor geriatrie (kenletter G), die zich binnen een geografisch aansluitend gebied bevinden en die complementair en rationeel locoregionale zorgopdrachten aanbieden. De locoregionale klinische ziekenhuisnetwerken met ziekenhuizen binnen de grootstedelijke gebieden, zoals afgebakend in een gewestelijk ruimtelijk...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT