12 JULI 2018. - Ordonnantie tot wijziging van de nieuwe gemeentewet

Het Brusselse Hoofdstedelijke Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen, het geen volgt :

Artikel 1. Deze ordonnantie regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 39 van de Grondwet.

Art. 2. In artikel 72, eerste lid, 7°, van de nieuwe gemeentewet, worden de woorden «, in elke andere structuur die onderworpen is aan het toezicht van de Regering, van de Gemeenschapscolleges of van het Verenigd College » ingevoegd tussen het woord « statuut » en de woorden « of in een intercommunale ».

In artikel 72, eerste lid, 8°, van de nieuwe gemeentewet, worden de woorden «, in elke andere structuur die onderworpen is aan het toezicht van de Regering, van de Gemeenschapscolleges of van het Verenigd College » ingevoegd tussen het woord « statuut » en de woorden « of in een intercommunale ».

Art. 3. De mandatarissen die zich op de datum van de inwerkingtreding van deze ordonnantie in een situatie van onverenigbaarheid bevinden, moeten uiterlijk op 31 december 2018 een einde maken aan die situatie.

Kondigen deze ordonnantie af, bevelen dat ze in het Belgisch Staatsblad zal worden bekendgemaakt.

Brussel, 12 juli 2018.

De Minister-President van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Plaatselijke Besturen, Territoriale Ontwikkeling, Stedelijk Beleid, Monumenten en Landschappen, Studentenaangelegenheden, Toerisme, Openbaar Ambt, Wetenschappelijk Onderzoek en Openbare Netheid,

R. VERVOORT

De Minister van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT