11 JULI 2018. - Wet in het kader van de integratie van de hypotheekkantoren in de Administratie Rechtszekerheid van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie van de Federale Overheidsdienst Financiën en van de nieuwe organisatie-en bevoegdheidsverdeling binnen de Administratie Rechtszekerheid (1)

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

De Kamer van volksvertegenwoordigers heeft aangenomen en Wij bekrachtigen, hetgeen volgt :

HOOFDSTUK I. - Algemene bepaling

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

HOOFDSTUK II. - Wijzigingen van het Burgerlijk Wetboek

Art. 2. In artikel 577-5, § 1, eerste lid, 2°, van het Burgerlijk Wetboek, ingevoegd bij de wet van 30 juni 1994, wordt het woord "hypotheekkantoor" vervangen door de woorden "bevoegde kantoor van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

Art. 3. In artikel 577-8, § 4, 16°, van hetzelfde Wetboek, ingevoegd bij de wet van 30 juni 1994 en gewijzigd bij de wet van 2 juni 2010, wordt het woord "hypotheekkantoor" vervangen door de woorden "bevoegde kantoor van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

Art. 4. In artikel 577-13, § 4, van hetzelfde Wetboek, ingevoegd bij de wet van 30 juni 1994, wordt het woord "hypotheekkantoor" vervangen door de woorden "bevoegde kantoor van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

Art. 5. In artikel 577-13/1 van hetzelfde Wetboek, ingevoegd bij de wet van 2 juni 2010, wordt het woord "hypotheekkantoor" vervangen door de woorden "bevoegde kantoor van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

Art. 6. In artikel 815, derde lid, van hetzelfde Wetboek, vervangen bij de wet van 10 oktober 1967, wordt het woord "hypotheekbewaarder" vervangen door de woorden "hypothecaire openbaarmaking".

Art. 7. In artikel 939 van hetzelfde wetboek worden de woorden "kantoor van bewaring der hypotheken van het arrondissement waar de goederen gelegen zijn" vervangen door de woorden "bevoegde kantoor van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

Art. 8. In artikel 1069 van hetzelfde Wetboek wordt het woord "hypotheekkantoor" vervangen door de woorden "bevoegde kantoor van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

Art. 9. In artikel 1240bis, § 1, van hetzelfde Wetboek, ingevoegd bij de wet van 6 mei 2009 en gewijzigd bij de wet van 13 december 2012, worden de volgende wijzingen aangebracht:

  1. in het eerste lid, worden de woorden "de ontvanger van het successiekantoor bevoegd voor de inlevering van de aangifte van nalatenschap van de overledene" vervangen door de woorden "het bevoegde kantoor van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie";

  2. het derde lid wordt opgeheven.

    Art. 10. In artikel 1240bis, § 3, eerste lid, van hetzelfde Wetboek, ingevoegd bij de wet van 6 mei 2009, wordt het woord "ontvanger "vervangen door het woord "kantoor".

    Art. 11. In artikel 1240bis, § 5, van hetzelfde Wetboek, ingevoegd bij de wet van 6 mei 2009 en gewijzigd door de wet van 13 december 2012, worden de woorden ", de ontvanger van het successiekantoor of de door de Koning bij toepassing van paragraaf 1, derde lid, aangewezen dienst" vervangen door de woorden "of het in paragraaf 1, eerste lid, bedoelde kantoor van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    HOOFDSTUK III. - Wijzigingen van de hypotheekwet

    Art. 12. In artikel 1, eerste lid, van de hypotheekwet van 16 december 1851, laatstelijk gewijzigd bij de wet van 5 mei 2014, worden de woorden "kantoor van bewaring der hypotheken" vervangen door de woorden "bevoegde kantoor van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    Art. 13. In artikel 5, derde lid, van dezelfde wet, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  3. het woord "bewaarder" wordt vervangen door de woorden "Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie";

  4. in de Nederlandse tekst wordt het woord "zijn" vervangen door het woord "haar".

    Art. 14. In artikel 27, 5° bis, tweede lid, van dezelfde wet, ingevoegd bij de wet van 21 februari 2014, wordt het woord "hypotheekkantoor" vervangen door de woorden "bevoegde kantoor van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    Art. 15. In artikel 29 van dezelfde wet wordt het woord "hypotheekbewaarder" vervangen door de woorden "hypothecaire openbaarmaking".

    Art. 16. In artikel 36, eerste lid, van dezelfde wet, wordt het woord "hypotheekbewaarder" vervangen door de woorden "Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    Art. 17. In artikel 80 van dezelfde wet, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  5. in het vijfde lid, ingevoegd bij de wet van 15 april 1889, wordt het woord "hypotheekbewaarder" vervangen door de woorden "Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie";

  6. in het zesde lid, ingevoegd bij de wet van 15 april 1889, wordt het woord "bewaarder" vervangen door de woorden "Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    Art. 18. In artikel 81 van dezelfde wet worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  7. in het eerste lid wordt het woord "bewaarder" vervangen door de woorden "hypothecaire openbaarmaking";

  8. in het tweede lid wordt het woord "bewaarder" vervangen door de woorden "Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    Art. 19. In artikel 82, eerste lid, van dezelfde wet, worden de woorden "kantoor van bewaring der hypotheken" vervangen door de woorden "bevoegde kantoor van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    Art. 20. In artikel 83 van dezelfde wet worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  9. in het eerste lid worden de woorden "stelt de schuldeiser, hetzij in persoon, hetzij door een derde, aan de hypotheekbewaarder ter hand" vervangen door de woorden "bezorgt de schuldeiser, zelf of via een derde, aan de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie";

  10. in het tweede lid, 2°, gewijzigd bij de wet van 21 december 2013, wordt het woord "bewaarder" vervangen door de woorden "Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie";

  11. in het vierde lid, gewijzigd bij de wet van 21 december 2013, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

    1. het woord "bewaarder" wordt vervangen door de woorden "Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie";

    2. het woord "hij" wordt telkens vervangen door het woord "zij";

    3. het woord "zijn" wordt vervangen door het woord "haar".

    Art. 21. In artikel 84 van dezelfde wet worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  12. in het eerste lid, gewijzigd bij de wetten van 10 oktober 1913, 19 december 2006 en 21 december 2013, worden de woorden "stellen de partijen, hetzij in persoon, hetzij door een derde, aan de bewaarder ter hand" vervangen door de woorden "bezorgen de partijen, zelf of via een derde, aan de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie";

  13. in het tweede lid, ingevoegd bij de wet van 30 juni 1994 en gewijzigd bij de wetten van 19 december 2006 en 21 december 2013, wordt het woord "bewaarder" vervangen door de woorden "Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie";

  14. in het derde lid, ingevoegd bij de wet van 10 oktober 1967 en gewijzigd bij de wet van 19 december 2006, wordt het woord "bewaarder" vervangen door de woorden "Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie";

  15. in het vierde lid worden de volgende wijzigingen aangebracht:

    1. het woord "bewaarder" wordt vervangen door de woorden "Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie";

    2. het woord "hij" wordt vervangen door het woord "zij'.

    Art. 22. In artikel 88 van dezelfde wet worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  16. in het tweede lid worden de woorden "kantoor der hypotheken" vervangen door de woorden "bevoegde kantoor van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

  17. in het derde lid wordt het woord "bewaarder" vervangen door de woorden "Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    Art. 23. In artikel 90bis, van dezelfde wet, ingevoegd bij de wet van 10 oktober 1913, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  18. in het tweede lid worden de woorden "bewaarder der hypotheken" vervangen door de woorden "Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie";

  19. in het derde lid worden het woord "bewaarder" vervangen door de woorden "Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    Art. 24. In artikel 91, eerste lid, van dezelfde wet, worden de woorden "bewaarder zijn" vervangen door de woorden "Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie haar".

    Art. 25. In artikel 93, eerste lid, van dezelfde wet, gewijzigd bij de wet van 25 april 2007, worden de woorden "kantoor van de bewaarder" vervangen door de woorden "bevoegde kantoor van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    Art. 26. In artikel 118 van dezelfde wet wordt het woord "bewaarder" vervangen door de woorden "hypothecaire openbaarmaking".

    Art. 27. In artikel 124 van dezelfde wet, vervangen bij de wet van 21 december 2013, worden de woorden "De bewaarders houden" vervangen door de woorden "Ieder inzake hypothecaire openbaarmaking bevoegd kantoor van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie houdt".

    Art. 28. In artikel 125 van dezelfde wet, gewijzigd bij het regentsbesluit van 26 juni 1947 en bij de wet van 21 december 2013, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  20. de woorden "De bewaarders houden" worden vervangen door de woorden "Ieder inzake hypothecaire openbaarmaking bevoegd kantoor van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie houdt";

  21. het woord "vermelden" wordt vervangen door het woord "vermeldt";

  22. het woord "wijzen" wordt vervangen door het woord `wijst".

    Art. 29. In artikel 126 van dezelfde wet, vervangen bij de wet van 21 december 2013, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  23. in het eerste lid worden de woorden "De bewaarders geven" vervangen door de woorden "De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie geeft";

  24. in het tweede lid wordt het woord "mogen" vervangen door het woord "mag";

  25. in het derde lid wordt het woord "bewaarders" vervangen door de woorden "Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    Art. 30. In artikel 127...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT