11 JULI 2018. - Decreet tot instelling van een statuut voor de coördinatoren van de centra voor gevorderde technologieën

Het Parlement van de Franse Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

HOOFDSTUK I. - Betreffende het onderwijs georganiseerd door de Franse Gemeenschap

Afdeling I. - Bepalingen tot wijziging van het decreet van 4 januari 1999 betreffende de bevorderingsambten en de selectieambten

Artikel 1. In artikel 8 van het decreet van 4 januari 1999 betreffende de bevorderingsambten en de selectieambten wordt een derde lid, luidend als volgt, toegevoegd: "De voorwaarde bedoeld onder 6° van het eerste lid wordt niet vereist voor de toegang tot het selectieambt van coördinator van een centrum voor gevorderde technologieën."

Art. 2. Tussen artikel 12bis en artikel 13 van hetzelfde decreet, wordt een artikel 12ter, luidend als volgt, toegevoegd:

"Artikel 12ter - § 1 Om aangesteld te worden in het selectieambt van coördinator van een centrum voor gevorderde technologieën van de Franse Gemeenschap, moeten de personeelsleden:

  1. benoemd zijn in het ambt van leraar technische vakken (TV) of beroepspraktijk (BP) zoals bepaald in artikel 6 van het decreet van 11 april 2014 tot regeling van de bekwaamheidsbewijzen en ambten in het door de Franse Gemeenschap georganiseerde en gesubsidieerde basis- en secundair onderwijs, in het door de Franse Gemeenschap georganiseerde onderwijs of in het door de Franse Gemeenschap gesubsidieerde vrije of officiële onderwijs;

  2. Houder zijn van een vereist of voldoend bekwaamheidsbewijs voor de uitoefening van een ambt bedoeld in 1°.

    In het kader van de toepassing van huidig artikel, laat de regering de kandidatuur van personeelsleden die de voorwaarden uit het eerste lid en artikel 8 vervullen, concurreren met die van kandidaten die één van de volgende voorwaarden vervullen:

    Houder zijn van de academische graad van bachelor bedoeld in artikel 69, § 1, of artikel 70, § 1 van het decreet van 7 november 2013 tot bepaling van het hogeronderwijslandschap en de academische organisatie van de studies met drie jaar nuttige beroepservaring, van een getuigschrift van het secundair algemeen, technisch of beroepsonderwijs (CESS) met 6 jaar nuttige beroepservaring of van een getuigschrift van het beroepsonderwijs met 9 jaar nuttige beroepservaring. De nuttige ervaring moet verworven zijn in het activiteitendomein van het centrum voor gevorderde technologieën waarin de betrekking moet worden toegekend en moet aangerekend worden volgens de procedure voorzien in artikelen 23 en 24 van het decreet van 11 april 2014 tot regeling van de bekwaamheidsbewijzen en ambten in het door de Franse Gemeenschap georganiseerde en gesubsidieerde basis- en secundair onderwijs.

    § 2. Het hoofd van de onderwijsinrichting waartoe het centrum voor gevorderde technologieën behoort, stelt de regering in kennis van de vacature voor deze betrekking zodra hij er zelf van op de hoogte is. Het functieprofiel voor de aanwerving van een coördinator van een centrum voor gevorderde technologieën bestaat uit twee delen: een algemeen profiel bepaald door de Regering en een specifiek profiel dat binnen de twee weken na de kennisgeving van de vacature door het begeleidingscomité van het centrum voor gevorderde technologieën wordt voorgesteld. Na goedkeuring van het specifieke profiel, publiceert de Regering een oproep tot kandidatuurstelling voor die betrekking binnen de twee maanden na de kennisgeving van de vacature. Als die termijn vervalt tijdens een schoolvakantieperiode, wordt hij verlengd tot het einde van de eerste week na die vakantieperiode.

    § 3. In elk centrum voor gevorderde technologieën wordt een aanwervingscommissie opgericht waarvan de samenstelling door de regering wordt bepaald. Ze wordt voorgezeten door een ambtenaar-generaal.

    De voorzitter en zijn vervanger worden door de Regering aangesteld.

    Hij zit de vergaderingen van alle aanwervingscommissies van de betrokken Centra voor gevorderde technologieën toebehorend aan onderwijsinrichtingen georganiseerd door de Franse Gemeenschap voor.

    De kandidaturen voor een ambt van coördinator van een centrum voor gevorderde technologieën worden onderzocht door de aanwervingscommissie van het betrokken centrum voor gevorderde technologieën.

    Die commissie kan geldig beraadslagen zodra minstens twee derden van haar leden aanwezig zijn.

    Ze brengt zowel een met redenen omkleed verslag als haar advies uit aan de regering.

    Bij gelijke vaardigheden, wordt de voorkeur gegeven aan het vast benoemde personeelslid zoals bepaald in § 1, eerste lid, van huidig artikel.

    De Regering stelt de coördinator van een centrum voor gevorderde technologieën aan in tijdelijk verband.

    § 4. De Regering benoemt de coördinator van een centrum voor gevorderde technologieën in vast verband in de vacante betrekking die hij uitoefent als hij de volgende voorwaarden vervult:

  3. beschikken over 600 dagen dienstanciënniteit in het onderwijs georganiseerd door de Franse Gemeenschap, gespreid over minstens drie schooljaren, waarvan 300 gespreid over minstens twee schooljaren in het ambt van coördinator van een centrum voor gevorderde technologieën;

  4. De betrekking uitoefenen als hoofdambt;

  5. Gedurende de laatste twee schooljaren voor dit ambt geen voorwerp hebben uitgemaakt van een ongunstig verslag voor een selectieambt opgesteld volgens het door de Regering bepaalde model, zoals bedoeld in artikel 75ter van het koninklijk besluit van 22 maart 1969.

    Dit verslag wordt voorgelegd aan het personeelslid, dat beschikt over tien dagen om schriftelijk beroep aan te tekenen bij het inrichtingshoofd.

    Het inrichtingshoofd betekent zijn beslissing aan het betrokken personeelslid binnen de vijftien dagen na ontvangst van het beroep. Het personeelslid viseert de beslissing en heeft het recht om binnen de twintig dagen na de ontvangst van deze kennisgeving langs hiërarchische weg beroep aan te tekenen bij de Raad van Beroep.

    Die maakt zijn advies over aan de Minister binnen een maximale termijn van drie maanden na de ontvangstdatum.

    De Minister neemt zijn beslissing en kent de beoordeling toe binnen een termijn van één maand na de ontvangst van het advies."

    HOOFDSTUK II. - Betreffende het onderwijs gesubsidieerd door de Franse Gemeenschap

    Afdeling I. - Bepaling tot wijziging van het decreet van 1 februari 1993 houdende het statuut van de gesubsidieerde personeelsleden van het gesubsidieerd vrij onderwijs

    Art. 3. In het decreet van 1 februari 1993 houdende het statuut van de gesubsidieerde personeelsleden van het gesubsidieerd vrij onderwijs wordt onder titel I, hoofdstuk IV, voor artikel 48 een afdeling 1 toegevoegd, getiteld: "Afdeling I: Algemene bepalingen."

    Art. 4. In artikel 50 van hetzelfde decreet worden de woorden "een cyclus of een andere onderafdeling" vervangen door de woorden "een cyclus, een andere onderafdeling of een secundaire onderwijsinrichting waarvan het centrum voor gevorderde technologieën afhangt".

    Art. 5. In hetzelfde decreet wordt onder titel I, hoofdstuk IV, na artikel 50, een afdeling II toegevoegd, getiteld: "Afdeling II: Toegangsvoorwaarden tot selectieambten, met uitzondering van het ambt van coördinator van een centrum voor gevorderde technologieën.".

    Art. 6. In hetzelfde decreet wordt onder titel I, hoofdstuk IV, na artikel 54sexies, een afdeling III toegevoegd, getiteld: "Afdeling III: Specifieke bepalingen betreffende het ambt van coördinator van een centrum voor gevorderde technologieën.".

    Art. 7. In hetzelfde decreet wordt in afdeling III, toegevoegd door artikel 6 van huidig decreet, een artikel 54septies, luidend als volgt, toegevoegd:

    "Artikel 54septies - § 1. Voorafgaande aan de aankondiging van de vacature van een betrekking in het ambt van coördinator van een centrum voor gevorderde technologieën, vaardigt de Regering de algemene vaardigheden van het profiel voor het openstaande selectieambt uit.

    § 2. Als er bij een inrichtende macht een definitief openstaande betrekking van coördinator van een centrum voor gevorderde technologieën moet worden ingevuld:

  6. Bepaalt de inrichtende macht de technische en specifieke vaardigheden vereist in het profiel voor het openstaande selectieambt.

    In dat kader raadpleegt ze het begeleidingscomité van het centrum voor gevorderde technologieën waarvoor de betrekking moet worden ingevuld en, naargelang het geval, de ondernemingsraad, de plaatselijke overleginstantie of, bij ontstentenis daarvan, de vakbondsafvaardiging van de inrichting waaronder de betrekking ressorteert.

    De inrichtende macht mag aanvullende criteria toevoegen aan de voorwaarden voor een aanwerving in vast verband bedoeld in artikel 54octies, § 2 of § 3.

  7. Lanceert de inrichtende macht een oproep tot kandidatuurstelling volgens de vormen bepaald door de Regering en op voorstel van het Centraal paritair comité;

  8. Onderzoekt de inrichtende macht de kandidaturen die beantwoorden aan de voorwaarden van artikel 54septies, § 4 of § 5, rekening houdend met de criteria bepaald in het functieprofiel opgesteld in toepassing van huidig artikel.

    Bij gelijke vaardigheden, krijgt het personeelslid dat de voorwaarden van artikel 54septies, § 4, vervult, bij de aanwerving in tijdelijk verband voorrang op het personeelslid dat de voorwaarden van artikel 54septies, § 5, vervult.

  9. Na onderzoek van de kandidaturen overeenkomstig punt 3°, kiest de inrichtende macht vrij haar kandidaat en werft ze na afloop van deze procedure de aldus geselecteerde kandidaat aan in tijdelijk verband."

    § 3. De inrichtende macht deelt aan de kandidaten de redenen mee van haar keuze voor het personeelslid dat in het selectieambt werd aangeworven rekening houdend met de criteria bepaald in het functieprofiel dat in toepassing van huidig artikel werd bepaald.

    § 4. Niemand mag in tijdelijk verband in het ambt van coördinator van een centrum voor gevorderde technologieën worden aangeworven als hij op het ogenblik van de aanwerving in tijdelijk verband de volgende voorwaarden niet vervult:

  10. beschikken over 6 jaar dienstanciënniteit in het georganiseerde of gesubsidieerde onderwijs, in een wervings-...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT