11 JULI 2018. - Decreet houdende diverse bepalingen inzake het gespecialiseerd onderwijs

Het Parlement van de Franse Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

HOOFDSTUK I. - Bepalingen tot wijziging van de wet van 29 mei 1959 tot wijziging van sommige bepalingen van de onderwijswetgeving

Artikel 1. In de wet van 29 mei 1959 tot wijziging van sommige bepalingen van de onderwijswetgeving, worden in artikel 3, § 3, 7e lid, 1) de woorden "en behalve voor het gespecialiseerd onderwijs type 5, waar het aantal leerlingen dat in aanmerking wordt genomen, het gemiddelde is van het aantal regelmatig ingeschreven leerlingen tijdens het vorige schooljaar" toegevoegd na de woorden "van de opleidingseenheid".

Art. 2. In artikel 24, § 1 van dezelfde wet worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. na het tweede lid wordt het volgende nieuwe lid toegevoegd : "Er moet echter noodzakelijkerwijs tijdens de eerste helft van de maand februari een vergadering van de algemene overlegraad worden belegd als een inrichtende macht tegelijk wenst te worden toegelaten tot subsidies en te antwoorden op de oproep voor projecten bedoeld in artikel 212bis van het decreet van 3 maart 2004 houdende organisatie van het gespecialiseerd onderwijs.";

  2. in het vijfde lid worden de woorden "volgens een criterium in verband met de demografische spanning" geschrapt, worden de woorden "of in artikel 212bis, eerste lid, van het decreet van 3 maart 2004 houdende organisatie van het gespecialiseerd onderwijs" toegevoegd na de woorden "de onderwijswetgeving" en worden de woorden "in artikel 6, § 2, zevende lid en volgende leden, van het voormelde decreet van 29 juli 1992 of in artikel 2bis, zevende lid en volgende leden, van het voormelde decreet van 13 juli 1998" vervangen door de woorden "in artikel 6, § 2, zevende lid en volgende leden, van het voormelde decreet van 29 juli 1992 of in artikel 2bis, zevende lid en volgende leden, van het voormelde decreet van 13 juli 1998 of in artikel 212bis, vierde lid en volgende leden van het voormelde decreet van 3 maart 2004".

    HOOFDSTUK II. - Bepaling tot wijziging van het koninklijk besluit nr. 184 van 30 december 1982 tot vaststelling van de wijze waarop voor de Rijksinstituten voor gespecialiseerd onderwijs en de tehuizen van het Rijk de ambten worden bepaald van het paramedisch personeel en van het personeel toegekend in het kader van het internaat

    Art. 3. In het koninklijk besluit nr. 184 van 30 december 1982 tot vaststelling van de wijze waarop voor de Rijksinstituten voor gespecialiseerd onderwijs en de tehuizen van het Rijk de ambten worden bepaald van het paramedisch personeel en van het personeel toegekend in het kader van het internaat wordt een nieuw artikel 5bis, luidend als volgt, toegevoegd :

    "Artikel 5bis. - Voor de permanente opvangtehuizen die tijdens de maand juli of augustus werken, wordt het lestijdenpakket herberekend en gebruikt vanaf de eerste dag van de maand.".

    HOOFDSTUK III. - Bepaling tot wijziging van het decreet van 5 februari 1990

    betreffende de schoolgebouwen van het niet-universitair onderwijs georganiseerd of gesubsidieerd door de Franse Gemeenschap

    Art. 4. In het decreet van 5 februari 1990 betreffende de schoolgebouwen van het niet-universitair onderwijs georganiseerd of gesubsidieerd door de Franse Gemeenschap worden in artikel 13bis, § 2 de woorden "de oproep voor projecten bedoeld in artikel 6, § 2, van het decreet van 29 juli 1992 houdende organisatie van het secundair onderwijs met volledig leerplan en in artikel 2bis van het decreet van 13 juli 1998 betreffende de organisatie van het gewoon kleuteronderwijs en lager onderwijs en de wijziging van de onderwijswetgeving" vervangen door de woorden "de oproep voor projecten bedoeld in artikel 6, § 2, van het decreet van 29 juli 1992 houdende organisatie van het secundair onderwijs met volledig leerplan en in artikel 2bis van het decreet van 13 juli 1998 betreffende de organisatie van het gewoon kleuteronderwijs en lager onderwijs en de wijziging van de onderwijswetgeving en in artikel 212bis van het decreet van 3 maart 2004 houdende organisatie van het gespecialiseerd onderwijs".

    HOOFDSTUK IV. - Bepalingen tot wijziging van het decreet van 3 maart 2004

    houdende organisatie van het gespecialiseerd onderwijs

    Art. 5. In het decreet van 3 maart 2004 houdende organisatie van het gespecialiseerd onderwijs, worden in artikel 12, § 1, eerste lid, de volgende wijzigingen aangebracht :

  3. de woorden "van de Adviesraad belast met de problematiek gebonden aan de integratie voor de bepalingen bedoeld in de artikelen 133, § 5, en 147bis of op voorstel" worden geschrapt;

  4. de woorden "artikelen 133, § 4, en 147, tweede lid" worden vervangen door "artikelen 133, § 4 en § 5, 147, tweede lid, en 147bis".

    Art. 6. In hetzelfde decreet wordt in artikel 15, § 3, een tweede lid, luidend als volgt, toegevoegd :

    "De toelating bedoeld in het vorige lid wordt toegekend tot aan het einde van de vormingscyclus van de leerling.".

    Art. 7. In hetzelfde decreet wordt artikel 15bis vervangen door :

    "Artikel 15bis. - In het gespecialiseerd secundair onderwijs worden in aanmerking genomen alsof zij regelmatig school zouden hebben gevolgd, de leerlingen die ongewettigd afwezig geweest zijn voor zover de verplichting bedoeld in artikel 25, tweede lid, van het decreet van 21 november 2013 tot organisatie van verschillende schoolstelsels ter bevordering van het welzijn van jongeren op school, schoolherinschakeling, preventie van geweld op school en begeleiding van studieoriëntatie nageleefd werd.".

    Art. 8. In artikel 15ter van hetzelfde decreet worden de woorden "of die onder een andere vorm van gespecialiseerd onderwijs ressorteert dan door haar wordt ingericht" toegevoegd na de woorden "die onder een ander type gespecialiseerd onderwijs ressorteert dan dat/deze door ze ingericht".

    Art. 9. In hetzelfde decreet wordt onder hoofdstuk IV, na artikel 25, een afdeling 3bis...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT