10 SEPTEMBER 2021. - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Kwaliteitstoezichtbesluit voor de Beleidsvelden Werkgelegenheid en Professionele Vorming van 19 juli 2019, wat betreft de registratie van bewijzen van beroepskwalificatie, deelkwalificatie en competenties in de leer- en ervaringsbewijzendatabank

Rechtsgrond

Dit besluit is gebaseerd op:

- het decreet van 26 april 2019 betreffende een geïntegreerd beleid voor de erkenning van verworven competenties, artikel 5, § 3, derde lid.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- De Inspectie van Financiën heeft advies gegeven op 26 april 2021.

- De SERV heeft advies gegeven op 31 mei 2021.

- De Vlaamse Toezichtcommissie voor de verwerking van persoonsgegevens heeft advies nr. 2021/38 gegeven op 11 mei 2021.

- De Raad van State heeft advies 69.716/1/V gegeven op 27 juli 2021, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 2°, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

Motivering

Dit besluit is gebaseerd op het volgende motief:

- De bewijzen van beroepskwalificaties, van deelkwalificatie en van competenties, die behaald kunnen worden via een beroepskwalificerend traject, moeten opgenomen kunnen worden in de leer- en ervaringsbewijzendatabank.

Initiatiefnemer

Dit besluit wordt voorgesteld door de Vlaamse minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw.

Na beraadslaging,

DE VLAAMSE REGERING BESLUIT:

Artikel 1. In het Kwaliteitstoezichtbesluit voor de Beleidsvelden Werkgelegenheid en Professionele Vorming van 19 juli 2019, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 20 november 2020, wordt een artikel 31/1 ingevoegd, dat luidt als volgt:

"Art. 31/1. In dit artikel wordt verstaan onder leer- en ervaringsbewijzendatabank: de leer- en ervaringsbewijzendatabank, vermeld in artikel 20 van het decreet van 30 april 2009 betreffende de kwalificatiestructuur.

In het kader van de registratie van de bewijzen van beroepskwalificatie, deelkwalificatie en competenties in de leer- en ervaringsbewijzendatabank bezorgt de organisatie de gegevens, vermeld in artikel 31, eerste lid, aan het departement.

De dienst van het departement, bevoegd voor de registratie, registreert de gegevens, vermeld in het tweede lid, in de leer- en ervaringsbewijzendatabank.

De uitwisselingen van persoonsgegevens met de leer- en ervaringsbewijzendatabank vindt plaats met tussenkomst van de Vlaamse dienstenintegrator, vermeld in artikel 3 van het decreet van 13 juli 2012 houdende de oprichting en organisatie van een Vlaamse dienstenintegrator.

Het departement is in het geval, vermeld in het tweede lid, de verwerkingsverantwoordelijke, vermeld in artikel 4...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT