1 OKTOBER 2020. - Decreet tot beëindiging van de compensatie tussen de hoeveelheden elektriciteit opgenomen en geïnjecteerd op het net en tot toekenning van premies ter bevordering van het rationeel energiegebruik en de elektriciteitsproductie uit hernieuwbare energiebronnen (1)

Het Waals Parlement heeft aangenomen en Wij, Waalse Regering, bekrachtigen hetgeen volgt:

HOOFDSTUK I. - Compensatie

Artikel 1. Bij dit decreet wordt Richtlijn (EU) 2019/944 van het Europees Parlement en de Raad van 5 juni 2019 betreffende gemeenschappelijke regels voor de interne markt voor elektriciteit en tot wijziging van Richtlijn 2012/27/EU gedeeltelijk omgezet.

Art. 2. De compensatie tussen de hoeveelheden elektriciteit opgenomen en geïnjecteerd op het net, eindigt op 31 december 2023.

In afwijking van lid 1 wordt de compensatie tussen de hoeveelheden elektriciteit opgenomen en geïnjecteerd op het net tot 31 december 2030 gehandhaafd voor autoproducenten die een installatie voor de productie van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen hebben met een netto ontwikkelbaar vermogen van minder dan of gelijk aan 10 kW, waarvan de inbedrijfstelling vóór 1 januari 2024 plaatsvindt.

De Regering of haar afgevaardigde bepaalt de modaliteiten voor de toepassing van dit artikel.

HOOFDSTUK II. - Wijzigingsbepalingen van het decreet van 12 april 2001 betreffende de organisatie van de gewestelijke elektriciteitsmarkt

Art. 3. Artikel 2 van het decreet van 12 april 2001 betreffende de organisatie van de gewestelijke elektriciteitsmarkt wordt aangevuld met een punt 76°, luidend als volgt:

"76° dubbele stroommeter: meter die de opname en de injectie van energie afzonderlijk telt, inclusief een slimme meter.".

Art. 4. In hetzelfde decreet wordt artikel 34, waarvan de huidige tekst de paragraaf 1 zal vormen, aangevuld met de paragrafen 2 en 3, luidend als volgt:

" § 2. Elke residentiële afnemer kan zijn distributienetbeheerder vragen om een dubbele stroommeter te installeren.

Tot 31 december 2023 en binnen de grenzen van de overheidskredieten die voor de terugbetaling van deze verplichting zijn toegekend, wordt via de distributienetbeheerder aan de residentiële afnemer een premie toegekend die de kosten van de installatie van de in lid 1 bedoelde dubbele stroommeter dekt.

De administratie verstrekt de distributienetbeheerder een begrotingsvoorschot voor de financiering van de in lid 2 bedoelde premie.

Elke netbeheerder bezorgt de administratie tegen de tiende dag van elke maand een elektronisch bestand dat per email met bericht van ontvangst wordt overgemaakt. Dit bestand bevat een lijst van de plaatsingen die de afgelopen maand zijn gedaan en de gedetailleerde gegevens daarvan, met inbegrip van de kosten.

De distributienetbeheerder bezorgt de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT