1 DECEMBER 2017. - Ministerieel besluit betreffende het instellen van een tijdelijke terugzetverplichting in de waterlopen Zwalm en IJse en hun zijwaterlopen ter uitvoering van artikel 14 van de wet van 1 juli 1954 op de riviervisserij

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW,

Gelet op de wet van 1 juli 1954 op de riviervisserij, artikel 14;

Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 7 juli 2017;

Gelet op de adviesvraag binnen 30 dagen, die op 5 oktober 2017 bij de Raad van State is ingediend, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 2°, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973;

Overwegende dat het advies niet is meegedeeld binnen die termijn;

Gelet op artikel 84, § 4, tweede lid, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973;

Overwegende dat in de waterlopen Zwalm en IJse en in de zijwaterlopen die uitmonden in Zwalm en IJse soortherstelprogramma's worden uitgevoerd voor zeldzame vissoorten en dat die vissoorten bijkomende bescherming vereisen door middel van een terugzetverplichting voor hengelaars,

Besluit :

Artikel 1. § 1. In de waterloop de Zwalm en in de zijwaterlopen die uitmonden in de Zwalm worden alle vissen na de vangst onmiddellijk en voorzichtig in het water van herkomst vrijgelaten en is het bezit en het gebruik van aasvissen niet toegelaten.

De waterlopen bedoeld in het eerste lid zijn weergegeven op het plan dat als bijlage 1 bij dit besluit is gevoegd.

§ 2. In de waterloop de IJse en in de zijwaterlopen die uitmonden in de IJse worden alle vissen na de vangst onmiddellijk en voorzichtig in het water van herkomst vrijgelaten en is het bezit en het gebruik van aasvissen niet toegelaten.

De waterlopen bedoeld in het eerste lid zijn weergegeven op het plan dat als bijlage 2 bij dit besluit is gevoegd.

Art. 2. Dit besluit...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT