1 APRIL 2022. - Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van NOOZO vzw als Vlaamse advies- en beleidsparticipatieraad van personen met een handicap en tot het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst met de raad

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op:

- de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20, gewijzigd bij de bijzondere wet van 16 juli 1993;

- het decreet van 10 juli 2008 houdende een kader voor het Vlaamse gelijkekansen- en gelijkebehandelingsbeleid, artikel 12bis, ingevoegd bij het decreet van 28 maart 2014.

Vormvereiste

De volgende vormvereiste is vervuld:

- De Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, heeft zijn akkoord gegeven op 31 maart 2022.

Motivering

Dit besluit is gebaseerd op de volgende motieven:

- Overeenkomstig de beleidsnota Gelijke Kansen, Integratie en Inburgering, OD 3.4, wil men inclusie, dit wil zeggen een volwaardige maatschappelijke positie, van mensen met een handicap realiseren. Daarbij staan de kennis en expertise van mensen met een handicap centraal.

- Overeenkomstig de conceptnota m.b.t. structurele verankering van NOOZO als vaste Vlaamse advies- en beleidsparticipatieraad van personen met een handicap (VR 2021_1607_NOOZO_conceptnota_bis), die de finale evaluatie van de pilootwerking van NOOZO overloopt, en de principes aangeeft voor de erkenning van NOOZO als Vlaamse advies- en beleidsparticipatieraad.

- Overeenkomstig de definitieve goedkeuring van het voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de erkenningsvoorwaarden, de erkenningsprocedure en het toezicht van de Vlaamse advies- en beleidsparticipatieraad van personen met een handicap op 17 december 2021 (VR 2021 1712 DOC.1169), dat vormgeeft aan de door de Vlaamse Regering gewenste beleidsbetrokkenheid van personen met een handicap in Vlaanderen, zoals bedoeld in het VN-verdrag `Handicap' en in het Vlaamse Gelijkekansendecreet.

- NOOZO vzw diende op 31 januari 2022 een erkenningsaanvraag voor de periode 2022-2026 in, die voldoet aan de bepalingen in het besluit van de Vlaamse Regering van 17 december 2021 houdende de erkenningsvoorwaarden, de erkenningsprocedure en het toezicht op de Vlaamse advies- en beleidsparticipatieraad van personen met een handicap.

- De Vlaamse minister, bevoegd voor de gelijke kansen, de integratie, en de inburgering, keurde overeenkomstig artikel 11, § 1, eerste lid, van het voormelde besluit van de Vlaamse Regering van 17 december 2021 de erkenningsaanvraag met de bijgevoegde stukken op 16 februari 2022 goed.

Juridisch kader

Dit besluit sluit aan bij de volgende regelgeving:

...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT