Wijzigingen van het huishoudelijk reglement van het directiecomité van de CREG, de 12 janvier 2017

Artikel 1. In artikel 1, § 2, wordt een punt 9° toegevoegd dat luidt als volgt : "NEMO" : een benoemde elektriciteitsmarktbeheerder met toepassing van de Verordening (EU) 2015/1222 van de Commissie van 24 juli 2015 tot vaststelling van richtsnoeren betreffende capaciteitstoewijzing en congestiebeheer. Op het einde van punt 8° wordt het punt vervangen door een puntkomma.

Art. 2. In artikel 36, § 1, eerste lid, wordt de laatste zin geschrapt.

Art. 3. In artikel 37, § 1, eerste zin, wordt de term "vereisen" vervangen door de term "rechtvaardigen".

In artikel 37, § 2, worden de eerste twee zinnen als volgt vervangen : "De raadplegingsperiode vermeldt de laatste dag voor opmerkingen. De termijn voor opmerkingen loopt af om 23.59u CET inbegrepen".

Art. 4. In Artikel 38, § 1, tweede lid, worden de woorden "artikel 47, § 2, laatste lid, en §§ 3 tot 5" vervangen door "artikel 47".

Art. 5. In artikel 39, 1° tot 3°, worden de woorden ", onverminderd het daarin bepaalde" toegevoegd op het einde.

In artikel 39, 7°, worden de woorden "bedoeld in artikel 47, § 5, eerste lid, onverminderd de bepalingen van artikel 47, §§ 2 tot 4" vervangen door de woorden "genomen met toepassing van artikel 47".

Art. 6. In artikel 40, eerste lid, 2°, worden de woorden "wanneer de netbeheerder of één van de beheerders of een persoon die daartoe rechtmatig (mede) door de netbeheerder of één van de beheerders wordt belast" vervangen door de woorden "wanneer de netbeheerder, één van de beheerders, de NEMOs, de gemeenschappelijke onderneming bedoeld in artikel 15/2bis van de gaswet of een persoon die door de wet of rechtmatig (mede) door de netbeheerder, één van de beheerders of de NEMOs met het organiseren van een raadpleging wordt belast".

In artikel 40, tweede lid, wordt de zin "Het directiecomité zal daartoe beslissen indien de betrokken persoon of personen nog niet de mogelijkheid had(den) zijn/hun opmerkingen te laten gelden in het kader van de voorgenomen beslissing" vervangen door "Het directiecomité zal daartoe beslissen indien de voorgenomen beslissing een weigering inhoudt van een vraag tot goedkeuring".

In artikel 40, derde lid, wordt het woord "emailbericht" in de Nederlandse versie vervangen door "e-mailbericht" en worden de woorden "door de netbeheerder of één van de beheerders" en "de netbeheerder of de betrokken beheerder" respectievelijk vervangen door "door de netbeheerder, één van de beheerders of de NEMOs" en "de netbeheerder, de betrokken beheerder of de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT