Décision judiciaire de Raad van State, 15 octobre 2019

Date de Résolution15 octobre 2019
JuridictionNietigverklaring
Nature Arrest

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

Xe KAMER

A R R E S T

nr. 245.778 van 15 oktober 2019 in de zaak A. 221.850/X-16.894.

In zake : 1. John-Henri von MERVELDT 2. Tassilo von MERVELDT bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Marie-Josée Deuss kantoor houdend te 3740 Bilzen Rode Kruislaan 142/A bij wie woonplaats wordt gekozen

tegen :

het VLAAMSE GEWEST bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Stijn Butenaerts kantoor houdend te 1080 Brussel Leopold II-laan 180 bij wie woonplaats wordt gekozen

--------------------------------------------------------------------------------------------------

I. Voorwerp van het beroep

1. Het beroep, ingesteld op 4 april 2017, strekt tot de nietigverklaring van het besluit van 25 augustus 2016 van de Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, waarbij de oprichting van rioolwaterzuiveringsinfrastructuur in de gemeente Voeren van openbaar nut wordt verklaard.

II. Verloop van de rechtspleging

2. De verwerende partij heeft een memorie van antwoord ingediend en verzoekers hebben een memorie van wederantwoord ingediend.

Eerste auditeur-afdelingshoofd Ann Van Mingeroet heeft een verslag opgesteld.

X-16.894-1/9

‡BFKTMBIBI-BDJAHIV‡

Verzoekers en de verwerende partij hebben een laatste memorie ingediend.

De partijen zijn opgeroepen voor de terechtzitting, die heeft plaatsgevonden op 20 september 2019.

Staatsraad Jan Clement heeft verslag uitgebracht.

Advocaat Philippe Ghesquiere, die loco advocaat Marie-Josée Deuss verschijnt voor verzoekers, en advocaat Tanju Turkeli, die loco advocaat Stijn Butenaerts verschijnt voor de verwerende partij, zijn gehoord.

Eerste auditeur-afdelingshoofd Ann Van Mingeroet heeft een met dit arrest eensluidend advies gegeven.

Er is toepassing gemaakt van de bepalingen op het gebruik der talen, vervat in titel VI, hoofdstuk II, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

III. Feiten

3. Op 22 februari 2011 stelt de gemeenteraad van de gemeente Voeren het ontwerp van gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (hierna: RUP) “Moster & Graef” voorlopig vast, dat onder meer betrekking heeft op een in de zuidoostelijke hoek gelegen gedeelte van het perceel “Langveld” te Remersdaal, kadastraal gekend als Voeren, Sectie B, nr. 36G (hierna: het perceel Langveld). Dit perceelsgedeelte was krachtens het bij koninklijk besluit van 5 april 1977 vastgestelde gewestplan Sint-Truiden – Tongeren gelegen in landelijk woongebied. Rose de Furstenberg, grootmoeder van verzoekers, en Catherine de Pitteurs de Budingen, de moeder van verzoekers, zijn respectievelijk vruchtgebruikster en naakte eigenares van het perceel Langveld. Tijdens het over het ontwerpplan gehouden openbaar onderzoek dienen zij gezamenlijk een bezwaarschrift in.

X-16.894-2/9

‡BFKTMBIBI-BDJAHIV‡

4. Op 22 november 2011 stelt de gemeenteraad van Voeren...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT