Décision judiciaire de Raad van State, 3 avril 2015

Date de Résolution 3 avril 2015
JuridictionNietigverklaring
Nature Arrest

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

A R R E S T

nr. 230.793 van 3 april 2015

  1. 209.627/V-1907

In zake: DELVOYE Pierre-Jean, woonplaats kiezend bij advocaat Jérôme SOHIER Emile De Motlaan 19 1000 Brussel,

tegen:

de Belgische Staat, vertegenwoordigd door

de Minister van Wetenschapsbeleid, woonplaats kiezend bij advocaten Frederik VANDENDRIESSCHE en Bruno LOMBAERT Loksumstraat 25 1000 Brussel.

Tussenkomende partijen:

1. LAMMENS Sara, woonplaats kiezend bij advocaat Kristof SALOMEZ Drie Koningenstraat 3 9051 Gent,

2. DAM Eric, woonplaats kiezend bij advocaat Michel KAISER Louis Schmidtlaan 56 1040 Brussel.

------------------------------------------------------------------------------------------------------ DE RAAD VAN STATE, Ve KAMER,

I. Voorwerp van het beroep

1. Met een verzoekschrift ingediend op 31 juli 2013 vordert verzoeker de nietigverklaring van: " - het koninklijk besluit van 5 december 2012 houdende aanwijzing van de heer Eric DAM als directeur van de ondersteunende dienst van het Algemeen Rijksarchief en Rijksarchief in de Provinciën voor een periode van zes jaar, met ingang van 1 december 2012;

V - 1907n - 1/13

- het koninklijk besluit van 5 december 2012 houdende aanwijzing van mevrouw Sara LAMMENS als directeur van de ondersteunende dienst van de Koninklijke Bibliotheek van België, voor een periode van zes jaar, met ingang van 1 december 2012".

II. Verloop van de rechtspleging

2. Met verzoekschriften ingediend op 10 en op 11 september 2013 vragen Sara LAMMENS en Eric DAM te mogen optreden als tussenkomende partijen.

Bij een beschikking van 2 oktober 2013 worden de verzoeken tot tussenkomst toegestaan.

De memories van antwoord, van wederantwoord en van tussenkomst zijn regelmatig uitgewisseld.

Eerste auditeur Gisèle BEECKMAN DE CRAYLOO heeft een verslag opgemaakt op basis van artikel 12 van de algemene procedureregeling.

Het verslag is ter kennis gebracht van de partijen.

De partijen hebben een laatste memorie ingediend.

3. De partijen zijn opgeroepen voor de terechtzitting, die heeft plaatsgevonden op 24 maart 2015.

Staatsraad Luc CAMBIER heeft verslag uitgebracht.

Advocaat Jérôme SOHIER, die verschijnt voor de verzoekende partij, advocaat Sophie ADRIAENSSEN, loco advocaten Frederik VANDENDRIESSCHE en Bruno LOMBAERT, die voor de verwerende partij verschijnt, advocaat Emmanuel GOURDIN, loco advocaat Michel KAISER, die voor de eerste tussenkomende partij verschijnt, en advocaat Emmanuel JACUBOWITZ, loco advocaat Kristof SALOMEZ, die voor de tweede tussenkomende partij verschijnt, zijn gehoord.

Eerste auditeur Erik BOSQUET heeft een met dit arrest eensluidend advies uitgebracht.

V - 1907n - 2/13

Er wordt toepassing gemaakt van de bepalingen betreffende het gebruik van de talen, vervat in titel VI, hoofdstuk II, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

III. Feiten

De volgende feiten zijn dienstig voor het onderzoek van het beroep:

4. Het hiernavolgende bericht is bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 24 oktober 2011: " Selectie van directeur van de ondersteunende diensten (m/v) voor:

- het Algemeen Rijksarchief en Rijksarchief in de Provinciën; - de Koninklijke Bibliotheek van België; - het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen; - het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (ANG11714)

Deelnemingsvoorwaarden:

De deelnemingsvoorwaarden zijn een absolute vereiste voor deelname aan een selectieprocedure bij SELOR. Op de uiterste inschrijvingsdatum dienen de kandidaten: houder te zijn van een basisdiploma van de 2e cyclus (vb. licentiaat) van universitair onderwijs of van hoger onderwijs van het academisch niveau of titularis zijn van een functie van niveau A. (…)

En over minimum vijf jaar professionele ervaring te beschikken. Deze ervaring dient aangetoond te worden aan de hand van een uitgebreid standaard curriculum vitae, vergezeld van de nodige attesten (nl. een gedetailleerde functiebeschrijving van de uitgeoefende functie vergezeld van een kopie van het contract met vermelding van begin- en einddatum).

Onder nuttige professionele ervaring wordt verstaan een ervaring in minstens 2 van de volgende gebieden: human resources, ICT, financiën en boekhouding, techniek en infrastructuur.

De functieomschrijving evenals de selectieprocedure zijn omstandig beschreven in het volledige selectiereglement dat u kunt bekomen bij de diensten van SELOR. (…)

Aanstellingsvoorwaarden :

De kandidaat moet op de datum van de aanstelling: - Belg zijn of burger van een ander land behorende tot de Europese Economische Ruimte of de Zwitserse Bondsstaat; - een gedrag hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking; - de burgerlijke en politieke rechten genieten.

Opdat uw kandidatuur in aanmerking zou worden genomen, dient uw inschrijving: 1. ten laatste op de uiterste inschrijvingsdatum (9 november 2011) vergezeld te zijn van het standaard-CV van SELOR van deze functie (ANG11714), dat volledig en correct ingevuld is (een andere presentatie of een aanpassing van het huidige document wordt niet aanvaard). (…) 2. ingediend te zijn uiterlijk op de uiterste inschrijvingsdatum via de website (www.selor.be), door in de lijst van selecties op de knop «Solliciteren» te klikken. Daarna stuur je het standaard-CV van deze functie op per e-mail, uitsluitend naar het adres topteamnl@selor.be.

Zoniet zal met uw sollicitatie geen rekening worden gehouden".

V - 1907n - 3/13

Overeenkomstig het bericht in het Belgisch Staatsblad was een volledige functiebeschrijving beschikbaar op de portaalsite van SELOR: " DIRECTEUR VAN DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN (m/v) voor het

Algemeen Rijksarchief en Rijksarchief in de Provinciën of de Koninklijke Bibliotheek van België of het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen of het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika

Jobinhoud

Doel van de job

In samenspraak met de Algemeen Directeur een beleidslijn uitstippelen en implementeren op het vlak van human resources, ICT, Financiën en Logistiek, advies en administratieve ondersteuning bieden teneinde de operationele directies en de wetenschappelijke instelling optimaal te ondersteunen. De directeur van de Ondersteunende diensten coördineert en leidt de medewerkers, werkt een ondersteuningsplan uit dat kadert binnen het managementplan en het operationeel plan, om het werk van de wetenschappelijke instelling te optimaliseren. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de Algemeen Directeur en de operationele directeurs binnen het algemene beleidskader van het Wetenschapsbeleid.

Jobcontext

Interne relaties binnen de wetenschappelijke instelling:

• rapporteert aan de Algemeen directeur van de wetenschappelijke instelling; • is lid van de directieraad; • zetelt in de Beheerscommissie van de wetenschappelijke instelling; • zal mogelijks persoonlijk de leiding van één van de ondersteunende diensten...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT