Décision judiciaire de Raad van State, 14 janvier 2011

Date de Résolution14 janvier 2011
JuridictionNietigverklaring
Nature Arrest

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

Ve KAMER

A R R E S T

nr. 210.423 van 14 januari 2011 in de zaak A. 180.913/V-1735

In zake: Remi ZEEUWS wonend te Huldenberg Nijvelsebaan 31A

tegen:

het BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST, vertegenwoordigd door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaten Patrick Peeters en Arne Vandaele kantoor houdend te Brussel Terhulpsesteenweg 177/6 bij wie woonplaats wordt gekozen

Tussenkomende partij:

Chantal JORDAN wonend te Brussel Camille Coquilhatstraat 15 -------------------------------------------------------------------------------------------------- I. Voorwerp van het beroep

  1. Het beroep, ingesteld op 9 februari 2007, strekt tot de nietigverklaring van: - het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 8 november 2006 waarbij Chantal Jordan wordt onderworpen aan een proefperiode van zes maanden voorafgaand aan haar overplaatsing via vrijwillige intraregionale mobiliteit in de hoedanigheid van directeur bij Brucefo; - het functieprofiel voor de betrekking van directeur van Brucefo, zoals bepaald in punt 92 van de notificatie van de vergadering van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 13 juli 2006.

    V-1735-1/12

    II. Verloop van de rechtspleging

  2. De verwerende partij heeft een memorie van antwoord ingediend en de verzoeker heeft een memorie van wederantwoord ingediend.

    De tussenkomende partij heeft een verzoekschrift tot tussenkomst ingediend. De tussenkomst is toegestaan bij beschikking van 31 mei 2007. De tussenkomende partij heeft een memorie ingediend.

    Eerste auditeur-afdelingshoofd Marc Lefever heeft een verslag opgesteld.

    De verzoeker en de verwerende partij hebben een laatste memorie ingediend.

    De partijen zijn opgeroepen voor de terechtzitting, die heeft plaatsgevonden op 22 september 2010.

    Staatsraad Daniël Moons heeft verslag uitgebracht.

    De verzoeker, advocaat Patrick Peeters, die verschijnt voor de verwerende partij, en de tussenkomende partij, zijn gehoord.

    Eerste auditeur-afdelingshoofd Marc Lefever heeft een met dit arrest eensluidend advies gegeven.

    Er is toepassing gemaakt van de bepalingen op het gebruik der talen, vervat in titel VI, hoofdstuk II, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

    III. Feiten

    3.1. Bij besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 7 november 1997 wordt de verzoeker benoemd tot bestuurssecretaris bij het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, met uitwerking op 1 oktober 1997.

    V-1735-2/12

    Bij besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 11 december 1998 wordt hij in vast verband benoemd in die graad, met uitwerking op 1 oktober 1998.

    Bij besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 5 mei 2000 wordt hij ambtshalve en door verandering van graad benoemd in de graad van attaché (rang A1), met uitwerking op 1 oktober 1999.

    3.2. Bij besluit van 3 oktober 2002 houdende regeling van de mobiliteit in sommige instellingen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest creëert de Brusselse Hoofdstedelijke Regering de mogelijkheid voor de ambtenaren van de in dat besluit bedoelde instellingen en diensten om bij wege van intraregionale mobiliteit over te gaan van de ene naar de andere instelling of dienst. Zo is die mobiliteit mogelijk tussen het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Brusselse Hoofdstedelijke Dienst voor Brandweer en Dringende Medische Hulp (artikel 3).

    Bij dat besluit wordt een mobiliteitscel opgericht die belast is met het beheren van de aanvragen om vrijwillige of ambtshalve mobiliteit (artikelen 5 en 6).

    De vrijwillige mobiliteit is mogelijk zowel in een wervingsgraad als in een bevorderingsgraad, maar steeds voor de graad waarvan de kandidaat al titularis is (artikel 7). Bij de vacantverklaring van een betrekking kan de overheid beslissen of deze bij wege van vrijwillige mobiliteit zal worden begeven (artikel 10). De kandidaten voor vrijwillige mobiliteit moeten een aanvraag daartoe indienen bij de mobiliteitscel (artikel 9). Ingeval hen een dergelijke betrekking wordt aangeboden, moeten zij een proefperiode van zes maanden doorlopen vooraleer zij definitief kunnen worden benoemd (artikel 12).

    3.3. Bij besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 20 april 2006 wordt de tussenkomende partij bevorderd tot de graad van adviseur (rang 13) bij de Brusselse Hoofdstedelijke Dienst voor Brandweer en Dringende Medische Hulp, met uitwerking op 1 november 1999, en wordt zij van rechtswege benoemd in de graad van directeur (rang A3), door verandering van graad, met uitwerking op 1 maart 2001.

    V-1735-3/12

    Tegen dit besluit worden een vordering tot schorsing en een beroep tot nietigverklaring ingesteld door H.V. De vordering tot schorsing wordt door de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT