Décision judiciaire de Raad van State, 28 septembre 2010

Date de Résolution28 septembre 2010
JuridictionNietigverklaring
Nature Arrest

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

Ve KAMER

A R R E S T

nr. 207.719 van 28 september 2010 in de zaak A. 122.382/V-1647

In zake : Annick DE SMEDT wonend te Heverlee Zegelaan 27

tegen :

de BELGISCHE STAAT, vertegenwoordigd door de minister van Buitenlandse Zaken bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaten Alain Verriest en Patrik De Maeyer kantoor houdend te Brussel Tedescolaan 7 bij wie woonplaats wordt gekozen

Tussenkomende partijen :

1. Marie-Christine CARNIER wonend te Gent Sint-Lievenslaan 90

2. Claudine DEKAIS wonend te Sint-Pieters-Woluwe Blauw dreveken 6

---------------------------------------------------------------------------------------------------I. Voorwerp van het beroep

1. Het beroep, ingesteld op 12 juni 2002, strekt tot de nietigverkla-ring van de koninklijke besluiten van 29 maart 2002 waarbij Claudine Dekais en Marie-Christine Carnier worden bevorderd tot de graad van adviseur bij de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

II. Verloop van de rechtspleging

2. De verwerende partij heeft een memorie van antwoord ingediend en de verzoekster heeft een memorie van wederantwoord ingediend.

V-1647n-1/5

De tussenkomende partijen hebben een verzoekschrift tot tussenkomst ingediend. Hun tussenkomst is toegestaan bij beschikking van 21 november 2002. De tussenkomende partijen hebben een memorie ingediend.

Eerste auditeur Marc Lefever heeft een verslag opgesteld.

De verzoekster, de verwerende partij en de tweede tussenkomende partij hebben een laatste memorie ingediend.

De partijen zijn opgeroepen voor de terechtzitting, die heeft plaatsgevonden op 6 januari 2010.

Kamervoorzitter Luc Hellin heeft verslag uitgebracht.

De verzoekster, die persoonlijk verschijnt, advocaat Emmanuel Jacubowitz, die loco advocaten Alain Verriest en Patrik De Maeyer verschijnt voor de verwerende partij, de eerste tussenkomende partij, die persoonlijk verschijnt, en advocaat Maya Tabet, die loco advocaat Monique Detry verschijnt voor de tweede tussenkomende partij, zijn gehoord.

Eerste auditeur-afdelingshoofd Marc Lefever heeft een met dit arrest eensluidend advies gegeven.

Er is toepassing gemaakt van de bepalingen op het gebruik der talen, vervat in titel VI, hoofdstuk II, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973.

III. Feiten

3. Met een dienstorder van 20 juli 2001 worden zeventien verschillende betrekkingen van adviseur vacant verklaard. De verzoekster is kandidate voor alle zeventien betrekkingen.

De...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT