Arrêt nº 63311 de Conseil du Contentieux des Etrangers - IVde Kamer, 17 juin 2011

ConférencierF. Tamborijn
Date de Résolution17 juin 2011
SourceConseil du Contentieux des Etrangers - IVde Kamer
PaysRussie

nr. 63 311 van 17 juni 201 in de zaak RvV X / IV

In zake: X

Gekozen woonplaats: X

tegen:

de commissaris-generaal voor de vluchtelingen en de staatlozen

DE WND. VOORZITTER VAN DE IVde KAMER,

Gezien het verzoekschrift dat X, die verklaart van Russische nationaliteit te zijn, op 18 april 2011 heef ingediend tegen de beslissing van de commissaris-generaal voor de vluchtelingen en de staatlozen va 22 maart 2011.

Gelet op artikel 51/4 van de wet van 15 december 1980 betreffende de toegang tot het grondgebied, he verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen.

Gezien de nota met opmerkingen en het administratief dossier van de verwerende partij.

Gelet op de beschikking van 19 mei 2011 waarbij de terechtzitting wordt bepaald op 9 juni 2011.

Gehoord het verslag van rechter in vreemdelingenzaken F. TAMBORIJN.

Gehoord de opmerkingen van advocaat M. FRERE, die loco advocaat H. VAN VRECKOM verschijn voor de verzoekende partij, en van attaché I. SNEYERS, die verschijnt voor de verwerende partij.

WIJST NA BERAAD HET VOLGENDE ARREST:

  1. Over de gegevens van de zaak

1.1. Verzoekster kwam België binnen op 22 januari 2007 en verklaarde zich dezelfde dag voor ee eerste maal vluchteling.

1.2. Op 20 maart 2007 nam de gemachtigde van de Minister van Binnenlandse Zaken ee beslissing tot weigering van verblijf met bevel om het grondgebied te verlaten (bijlage 26quater).

1.3. Op 28 juli 2010 heeft verzoekster, die verklaart België die dag opnieuw te zijn binnengekomen, zic voor een tweede maal vluchteling verklaard.

1.4. Op 22 maart 2011 nam de commissaris-generaal voor de vluchtelingen en de staatlozen ee beslissing tot weigering van de vluchtelingenstatus en weigering van de subsidiaire beschermingsstatus.

Verzoekster werd hiervan dezelfde dag per aangetekend schrijven in kennis gesteld.

RvV X - Pagina 1 Dit vormt de bestreden beslissing welke luidt als volgt: "A. Feitenrelaas

U verklaarde een Russisch staatsburger van Kabardiense origine te zijn. U werd geboren op 2 oktober 1988 in de Kabardino-Balkaarse hoofdstad Naltsjik, waar u ook geregistreerd was. In 2006 wer u door uw vader naar het buitenland gestuurd omwille van de problemen van uw broer. U reisde vi Polen, waar u in december 2006 asiel aanvroeg, naar België, waar u op 13 januari 2007 eveneen asiel aanvroeg. In maart 2007 werd u vanuit België overeenkomstig de Dublinprocedure terug naa Polen gerepatrieerd. U besloot echter om Polen te verlaten en keerde een week later zel naar Kabardino-Balkarië terug. Op 9 mei 2007 huwde u er op traditionele wijze met B.(...) Z.(...) (O.V.

6.032.695). Na uw huwelijk ging u samen met uw man naar Syrië om er te studeren. In jun 2008 keerden jullie tijdelijk naar Kabardino-Balkarië terug omdat uw schoonmoeder een hersenbloedin had gekregen, waarna ze uiteindelijk overleed. Op 15 augustus 2008 liet u uw huwelijk officiee registreren in Naltsjik. Daarna gingen jullie opnieuw naar Syrië, maar in 2009 keerden jullie definitie naar Kabardino-Balkarië terug en op 15 september 2009 beviel u in Naltsjik van uw zoon.

Uit uw verklaringen blijkt dat u Kabardino-Balkarië heeft verlaten omwille van de problemen van u man. Zijn problemen gaan terug tot voor jullie huwelijk, toen hij ervan beschuldigd werd banden t hebben met rebellen. Sinds jullie huwelijk werd uw man een aantal keer meegenomen door mensen i burgerkledij, al heeft u geen idee waarom dit gebeurde. Telkens kwam hij nog dezelfde dag terug vrij.

Na jullie definitieve terugkeer uit Syrië kreeg uw man opnieuw problemen. Begin juni 2010 vernam u va uw buurvrouw dat haar dochter en haar vriend M.(...) door de omon gearresteerd waren. U buurvrouw slaagde erin haar dochter vrij te krijgen, maar M.(...) werd weggebracht naar een onbekend plaats en is sindsdien spoorloos. Diezelfde dag werd ook de jongste broer van uw man door d stedelijke politie van Naltsjik van op straat meegenomen, nadat hij jullie appartement had verlaten.

Eigenlijk waren ze op zoek naar uw man en namen ze zijn broer mee in de veronderstelling dat hij he was. Na dit incident verliet uw man op aanraden van zijn oudere broer onmiddellijk jullie appartement e ging naar zijn oom in Belorechka. Tot aan jullie vertrek leefde hij ondergedoken bij de buren van dez oom. De jongste broer van uw man werd uiteindelijk nog dezelfde dag door de politie vrijgelaten. D volgende dag vond er in jullie appartement een huiszoeking plaats, waarbij boeken, cd's alsook he internationale Russische paspoort van u en uw man in beslag genomen werden. Na 10 dagen mocht u vader de boeken en cd's terug gaan afhalen, maar de paspoorten werden niet teruggegeven.

U verliet Kabardino-Balkarië uiteindelijk op 23 juli 2010. De neef van uw man kwam u en u zoon oppikken in Naltsjik en bracht u naar uw man in Belorechka. Van daaruit reisden jullie met ee minibus naar Brest, waar jullie enkele dagen verbleven alvorens jullie op 27 juli 2010 met een ander minibus richting België vertrokken. Jullie reisden via Polen en Duitsland en kwamen op 28 juli 2010 aa in...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT