Omzendbrief GPI 35 over de nieuwe ziekteverlofregeling van de geïntegreerde politie. - In aanmerking komende dienstjaren vóór 1 april 2001 voor de leden van de ex-gemeentepolitie. - Nadere regels inzake de indisponibiliteitstelling en de berekening van de wachttermijn., de 11 mars 2003

Artikel M. I. IN AANMERKING KOMENDE DIENSTJAREN VOOR 1 APRIL 2001 VOOR DE LEDEN VAN DE EX-GEMEENTEPOLITIE.

Artikel VIII. X.5 RPPol stelt dat voor de berekening van het aantal ziekteverlofdagen als basisprincipe geldt dat alle werkelijke prestaties in aanmerking worden genomen die het personeelslid in welke hoedanigheid ook en zonder vrijwillige onderbreking verricht heeft, als titularis van ambten met volledige prestaties in een andere overheidsdienst of een door de staat of een gemeenschap opgerichte erkende of gesubsidieerde onderwijsinrichting, psycho-medische sociaal centrum, dienst voor beroepskeuze of medisch pedagogisch instituut.

Hoewel dit artikel juridisch-technisch enkel betrekking heeft op de loopbaan vanaf 1 april 2001, geldt als uitgangspunt dat de berekeningsprincipes van die regeling moeten worden toegepast op de volledige loopbaan van het personeelslid, dus ook op het gedeelte van de loopbaan vÛÛr 1 april 2001.

Vandaar werd een artikel XII.VIII.10bis RPPol ingevoegd waarbij werd gesteld dat, voor de personeelsleden van het operationeel korps van een korps van gemeentepolitie, voor de statutaire personeelsleden van het administratief en logistiek kader van een korps van gemeentepolitie en voor de statutaire leden van het niet-politioneel gemeentelijk personeel, het gecumuleerd ziektecontingent opgebouwd bij openbare besturen wordt in aanmerking genomen.

Hoewel voormeld artikel juridisch-technisch de in aanmerking komende dienstprestaties beperkt tot gepresteerde diensten bij openbare besturen onderworpen aan een ziekteverlofregeling met een jaarlijkse toekenning van ziektecontingent, strookt dergelijke toepassing niet met het initieel uitgangspunt terzake.

Deze omzendbrief beoogt dan ook de formele bevestiging van een ruimere interpretatie van artikel XII.VIII.10bis RPPol waarbij ook de dienstjaren bij openbare besturen die geen systeem van ziektecontingent kenden, in aanmerking worden genomen.

Concreet betekent dit dat gepresteerde diensten bij de ex-rijkswacht of bij het leger, maar ook bij andere openbare besturen die geen ziektecontingent kenden, in aanmerking komen voor de berekening van het ziektecontingent. Voor die diensten wordt het ziektecontingent in principe berekend overeenkomstig de forfaitaire berekeningswijze bedoeld in artikel XII.VIII.10 RPPol, hetgeen neerkomt op een toekenning van twee ziektedagen per maand dienstanciÎnniteit. Het personeelslid kan evenwel desgewenst de toepassing krijgen van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT