24 MAART 2011. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 25 mei 2009, gesloten in het Paritair Subcomité voor de pannenbakkerijen, betreffende de arbeidsvoorwaarden in de pannenbakkerijen (1)

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op het verzoek van het Paritair Subcomité voor de pannenbakkerijen;

Op de voordracht van de Minister van Werk,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 25 mei 2009, gesloten in het Paritair Subcomité voor de pannenbakkerijen, betreffende de arbeidsvoorwaarden in de pannenbakkerijen.

Art. 2. De Minister bevoegd voor Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 24 maart 2011.

ALBERT

Van Koningswege :

De Vice-Eerste Minister

en Minister van Werk en Gelijke Kansen,

belast met het Migratie- en asielbeleid,

Mevr. J. MILQUET

_______

Nota

(1) Verwijzing naar het Belgisch Staatsblad :

Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969.

Bijlage

Paritair Subcomité voor de pannenbakkerijen

Collectieve arbeidsovereenkomst van 25 mei 2009

Arbeidsvoorwaarden in de pannenbakkerijen (Overeenkomst geregistreerd op 11 augustus 2009, onder het nummer 93613/CO/113.04)

HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en op de arbeid(st)ers van de ondernemingen die vallen onder het Paritair Subcomité voor de pannenbakkerijen namelijk NV Wienerberger (Divisie Pottelberg - Divisie Kleidakpannen - Divisie Tuileries du Hainaut) en NV Koraton.

Met "werklieden" wordt verstaan : de werklieden en de werksters.

HOOFDSTUK II. - Uurlonen

Art. 2. Categorieën en bruto minimumuurlonen per 1 januari 2009 :

Cat. Fonction/Functie Salaire horaire/Uurloon SA WienerbergerSA Koraton NV Koraton1Nettoyeur13,085412,8445 Manoeuvre Débutant Kuiser Handlanger Starter 2Trieur de produits secs13,2123 Palettiseur Uitzoeker droge producten Verpakker - Stapelaar 3Contrôleur d'entrée d'argile13,2497 Préparation de mélange Toezichter invoer klei Kleivoorbereiding 4Défourneur et trieur13,3417 Losser en sorteerder 5Production d'accessoires13,4165 Epuration d'eau Vormer hulpstukken Waterzuivering 6Aboli Geschrapt 7Ouvrier qualifié13,560313,2673 Mécanicien et électricien de 1re classe Conducteur de machine Enfourneur manuel et contrôleur Vakman Mecanicus en elektricien 1ste klasse Machinebediener Vuller manueel en controleur 8Veilleur four et séchoirs13,7502 Waker oven en drogerijen 9Mécanicien et électricien de 2e classe13,7678 Mecanicus en elektricien 2e klasse 10Surveillant13,8023 Voorman 11Mécanicien et électricien de 3e classe13,891413,6557 Contremaître et chef d'équipe Mecanicus en elektricien 3e klasse Meestergast en ploegleider

Art. 3. "Starter". Een starter is een werkman die onder gelijk welke vorm van contract één van de bedrijven komt vervoegen. De werknemer die van het ene bedrijf naar het andere overstapt, wordt niet beschouwd als een starter. Er wordt onderscheid gemaakt in het verwerven van het functieloon tussen een productiearbeider en een technisch arbeider. De productiearbeider start aan het basisloon en krijgt vanaf de 5e week het loonverschil ten opzichte van zijn/haar functieloon uitbetaald in premie. Na zes maanden in die functie krijgt hij/zij het bijbehorend functieloon. Een technisch arbeider start aan het basisloon en krijgt geen premie. Zijn/haar loon evolueert van categorie 1 naar categorie 4 na zes maanden en na twaalf maanden krijgt hij/zij het loon van categorie 7.

Art. 4. Verduidelijking functieklasses categorie 9 en categorie 11.

- Categorie 9 : mecanieker/electrieker 2e klas, in staat om op volledig auronome manier zowel gevarieerde taken en/of complexe taken af te werken. Hij kan tevens volledig nieuwe zaken op basis van een plan, technische documentatie of een beschrijving van een opdracht zelfstandig afwerken. Onder de "zelfstandige afwerking" wordt verstaan : dat door eigen kennis en kunde en na voltooien van de opdracht, de gemaakte installaties/machines of diens aanpassingen, worden beschreven qua functionaliteit, voorzien worden van de nodige werkinstructies (inclusief indien nodig de technische specificaties). De redactie van de technische documenten (elektrische en mechanische plannen, schema's) behoort eveneens tot de basiscapaciteiten.

- Categorie 11 : mecanieker/electrieker 3e klas, gelijkaardig van een 2e klas qua basis competenties maar heeft daarbij de dagelijkse leiding over een ploeg van meer dan 2 medewerkers.

Art. 5. Met betrekking tot deze indeling van de functies zoals die door de arbeid(st)ers in de bedrijven wordt uitgeoefend in de verschillende klasses wordt bepaald dat deze indeling door de directie gebeurt en wordt deze indeling éénmaal per jaar geëvalueerd in de maand januari. Omtrent deze indeling voert de directie een communicatie rechtstreeks met de betrokkenen.

Art. 6. De verloning van studentenarbeid wordt vastgelegd op 85 pct. van het startersloon (categorie 1).

HOOFDSTUK III. - Arbeid in ploegen

Art. 7. De werklieden die in drie opeenvolgende ploegen werken, genieten een premie van 8 pct. berekend op het werkelijk verdiend loon. De overlonen welke eventueel voor het werk op zondag worden toegekend, zijn uitgesloten van deze berekening.

Enkel de werklieden van de Divisie Pottelberg die in een onderbroken drieploegenstelsel werken met een onderbreking in het midden en op het einde van de week, genieten een premie van 8 pct. berekend op het werkelijk verdiend loon.

Art. 8. De werklieden die in twee ploegen werken - één voor- en/of één namiddag - genieten een toeslag van 6 pct. op zijn/haar uurloon.

Het ploegenstelsel kan zich uitstrekken tot een deel van de zaterdagnamiddag. De werklieden die zaterdagvoormiddag opkomen, genieten voor de zaterdag een bijkomende premie van 8 pct. berekend op het werkelijk verdiend loon.

Art. 9. De arbeiders die in de nacht werken in het vijfdagenstelsel genieten een premie van 14 pct. berekend op zijn/haar uurloon. Voor nachtarbeid op zaterdag wordt een premie van 33,33 pct. en voor zondag een premie van 100 pct. toegekend op zijn/haar uurloon.

Art. 10. Voor het werk op zon- en feestdagen wordt een loonbijslag van 100 pct. toegekend.

HOOFDSTUK IV. - Koopkracht

Art. 11. 1. Vanaf 1 januari 2010 wordt het werkgeversaandeel in de maaltijdcheque opgetrokken tot 3,91 EUR per gepresteerde dag.

Het werknemersaandeel blijft behouden op 1,09 EUR per gepresteerde dag.

De totale waarde van de maaltijdcheque bedraagt op deze manier 5,00 EUR per gepresteerde dag.

Het aantal gewerkte dagen is het, op gehele eenheden afgerond quotiënt van het aantal gewerkte betaalde uren in de maand gedeeld door de gemiddelde voltijdse dagprestatie (7,6 u.).

  1. Een ecocheque ter waarde van 50,00 EUR zal toegekend worden aan iedere arbeid(st)er in december 2009 en een ecocheque van 50,00 EUR in december 2010. Voorwaarde is om op 30 november...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT