Wijzigingen aangebracht aan het Huishoudelijk reglement van het Algemeen Beheerscomité van de bicommunautaire Dienst voor Gezondheid, Bijstand aan Personen en Gezinsbijslag van Brussel-Hoofdstad, de 22 juillet 2022

Artikel 1. Artikel 1 van het huishoudelijk reglement van het Algemeen Beheerscomité van de bicommunautaire Dienst voor Gezondheid, Bijstand aan Personen en Gezinsbijslag wordt aangevuld met een lid, luidende:

"Het Comité vergadert in fysieke aanwezigheid. De leden die echter niet naar de maatschappelijke zetel van de Dienst kunnen komen, mogen via een verbinding op afstand deelnemen.".

Art. 2. Artikel 6 wordt vervangen als volgt:

Art. 6. Tijdens de vergadering is een beslissing van het Comité maar geldig als ten minste de helft van de leden van elke vertegenwoordigde groep met stemrecht over het punt aanwezig is, ofwel op de zetel van de Dienst, ofwel via een verbinding op afstand.

Het vaste lid dat niet aanwezig kan zijn bij een vergadering, ofwel op de zetel van de Dienst, ofwel via een verbinding op afstand, verwittigt zijn of haar plaatsvervanger opdat deze hem of haar vervangt, evenals het secretariaat van het Comité.

Een door de leden ondertekende aanwezigheidslijst en/of de aanwezigheden die de administratie van Iriscare optekende van de leden die via een verbinding op afstand deelnemen aan de vergadering, geeft aan dat het quorum bereikt is.

Als dat quorum niet bereikt is, kan het Comité echter de punten op de agenda bespreken, maar zonder een beslissing te nemen.".

Art. 3. Artikel 8.1. wordt vervangen als volgt:

Art. 8.. Wanneer het quorum voor een agendapunt niet wordt bereikt op een vergadering binnen een groep met stemrecht, kan de voorzitter beslissen dat voor dit punt een elektronische beraadslaging wordt gehouden voor de groepen met stemrecht.

De stemming gebeurt per e-mail, binnen de termijn vastgelegd in het door het secretariaat verzonden verzoek tot elektronische beraadslaging. Het lid dat niet binnen de vastgestelde termijn antwoordt, wordt geacht per e-mail een geldige stem te hebben uitgebracht ten gunste van de besproken beraadslaging. De leden die hun stem al tijdens de vergadering hebben uitgebracht, kunnen niet meer stemmen in het kader van de elektronische procedure. De per e-mail uitgebrachte stemmen en de stemmen die tijdens de vergadering zijn uitgebracht, worden opgeteld.

Wanneer ten minste de helft van de leden van elke groep met stemrecht zijn stem heeft uitgebracht, ofwel tijdens de vergadering, ofwel tijdens de elektronische beraadslaging, wordt er door het secretariaat akte genomen van het globale resultaat van de stemming en wordt dit per e-mail aan alle leden meegedeeld.

Art. 4. In artikel 8.2., wordt...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT