Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement van de Koninklijke Academie voor Overzeese Wetenschappen, de 26 mai 2018

Artikel M.

  1. In artikel 10 van het huishoudelijk reglement, wordt het woord "oproepingsbrieven" vervangen door het woord "oproepen".

  2. er wordt een littera B/bis ingelast, luidende:

    "Werking van de bestuurscommissie";

  3. in littera B/bis worden de volgende artikelen toegevoegd:

    "Art. 20/bis. De bestuurscommissie vergadert minstens tweemaal per jaar.

    De Vast secretaris roept schriftelijk minstens vijf werkdagen vooraf de leden van de commissie samen, en dat ambtshalve of op gemotiveerd verzoek van een derde van de leden van de commissie.

    De uitnodiging vermeldt nauwkeurig de agenda die met name elk punt moet bevatten voorgesteld door een lid en dat de Vast secretaris minstens tien werkdagen vóór de vergadering heeft bereikt.

    De Vast secretaris stuurt de leden van de bestuurscommissie, minstens drie werkdagen vóór de datum van de vergadering, de documenten met betrekking tot de agendapunten. Wanneer de zaak spoed vereist, kan dat via elektronische weg gebeuren uiterlijk de dag vóór de vergadering.

    De leden van de commissie kunnen een ander lid van de commissie volmacht geven om hen te vertegenwoordigen op de vergadering.

    Elk lid mag niet meer dan één volmacht dragen.

    Art. 20/ter. In spoedeisende gevallen of bij met redenen omklede noodzaak, kunnen de leden van de bestuurscommissie schriftelijk worden geraadpleegd tussen twee gewone vergaderingen.

    De regels voor die raadpleging worden vastgelegd door de Vast secretaris.

    Die regels moeten minstens de communicatiemedia aangeven waarop een beroep kan worden gedaan om de leden te raadplegen, alsook de inhoud van de schriftelijke raadpleging, de kanalen via welke de leden hun stem kunnen laten horen in verband met het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT