Wet wat het actualisering van de regelgeving inzake het verbod op elektronische communicatietoestellen in het verkeer betreft, de 24 janvier 2022

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

Art. 2. In het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en het gebruik van de openbare weg wordt artikel 8.4, ingevoegd bij het koninklijk besluit van 24 juni 2000, vervangen als volgt:

"8.4. Behalve wanneer zijn voertuig stilstaat of geparkeerd is, mag de bestuurder geen mobiel elektronisch apparaat met een scherm gebruiken, vasthouden noch manipuleren, tenzij het in een daartoe bestemde houder aan het voertuig bevestigd is."

Art. 3. In het koninklijk besluit van 30 september 2005 tot aanwijzing van de overtredingen per graad van de algemene reglementen genomen ter uitvoering van de wet betreffende de politie over het wegverkeer worden in artikel 2 de bepaling onder a), 2°, en de bepaling onder a), 3°, ingevoegd bij het koninklijk besluit van 27 april 2018, opgeheven.

Art. 4. In hetzelfde koninklijk besluit wordt in de tabel in artikel 3 een bepaling onder 2° /1 en een bepaling onder 2° /2 ingevoegd, luidende:

"2° /1 Elke bestuurder moet in staat zijn te sturen, en de vereiste lichaamsgeschiktheid en de nodige kennis en rijvaardigheid bezitten.

Hij moet steeds in staat zijn alle nodige rijbewegingen uit te voeren en voortdurend zijn voertuig of zijn dieren goed in de hand hebben.

  1. /2 Behalve wanneer zijn voertuig stilstaat of geparkeerd is, mag de bestuurder geen mobiel elektronisch apparaat met een scherm gebruiken, vasthouden noch manipuleren, tenzij het in een daartoe bestemde houder aan het voertuig bevestigd is."

Art. 5. De Koning kan de artikelen 2, 3 en 4 opheffen, aanvullen, wijzigen of vervangen.

Handtekening

Kondigen deze wet af, bevelen dat...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT