Wet tot wijziging van diverse bepalingen betreffende de overgang binnen dezelfde personeelscategorie of de opname in een andere hoedanigheid of personeelscategorie van de beroepsmilitair of van de militair met een loopbaan van beperkte duur, de 24 novembre 2022

HOOFDSTUK 1. - Algemene bepaling

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

HOOFDSTUK 2. - Wijzigingen van de wet van 28 februari 2007 tot vaststelling van het statuut van de militairen en kandidaat-militairen van het actief kader van de Krijgsmacht

Art. 2. In artikel 3, 13°, van de wet van 28 februari 2007 tot vaststelling van het statuut van de militairen en kandidaat-militairen van het actief kader van de Krijgsmacht, vervangen bij de wet van 31 juli 2013, wordt de bepaling onder b) vervangen als volgt:

"b) de militairen bedoeld in de artikelen 114 en 116, 1°, die aanvaard werden om een basisvorming te volgen om opgenomen te kunnen worden in een andere personeelscategorie;".

Art. 3. Artikel 101, vierde lid, van dezelfde wet, vervangen bij de wet van 31 juli 2013, wordt vervangen als volgt:

"De bevoegde commissie geeft een gemotiveerd advies met betrekking tot de reclassering van de definitief mislukte kandidaat-militair bedoeld in de artikelen 106 en 106/1, aan de door de Koning aangewezen bevoegde autoriteit die de beslissing neemt.".

Art. 4. In dezelfde wet wordt een artikel 106/1 ingevoegd, luidende:

"Art. 106/1. Kan, op zijn verzoek, in functie van de kaderbehoeften van de Krijgsmacht, gereclasseerd worden, de kandidaat-militair bedoeld in artikel 3, 13°, b), aanvaard om een basisvorming te volgen met het oog op een sociale promotie bedoeld in artikel 114, die, tijdens de door de Koning bepaalde gedeelten van de vormingscyclus definitief mislukt wordt bevonden wegens een onvoldoende beoordeling van de professionele hoedanigheden.

Onder de voorwaarden die de Koning bepaalt, bestaat de beslissing tot reclassering uit de toestemming krijgen om een nieuwe basisvorming aan te vatten in dezelfde hoedanigheid en in dezelfde personeelscategorie.

De reclassering wordt toegestaan of geweigerd door de door de Koning aangewezen overheid en volgens de procedure die Hij bepaalt.

De reclassering bedoeld in het eerste lid kan slechts eenmaal worden toegestaan per vormingscyclus in het kader van de sociale promotie bedoeld in artikel 114.".

Art. 5. Artikel 116 van dezelfde wet, vervangen bij de wet van 31 juli 2013, wordt vervangen als volgt:

"Onder promotie op diploma wordt begrepen de opname, naargelang het geval:

  1. van de beroepsvrijwilligers in de personeelscategorie van de beroepsonderofficieren van niveau B;

  2. van de beroepsonderofficieren van niveau C in de personeelscategorie van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT