Wet tot wijziging van de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid, opdat de raad van de hulpverleningszone elektronische vergaderingen op afstand kan houden wanneer de agenda dat mogelijk maakt, de 20 juillet 2022

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

Art. 2. In de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid wordt artikel 34, waarvan de bestaande tekst paragraaf 1 zal vormen, aangevuld met een paragraaf 2, luidende:

"" § 2. De vergadering van de raad vindt plaats in de maatschappelijke zetel van de zone of op elke andere plaats die daartoe door de zone wordt aangeduid..

Onder voorbehoud van de bepalingen van het vijfde lid, mag de raad in zijn reglement van orde bepalen in welke gevallen en onder welke voorwaarden alle of een deel van de leden van de raad van op afstand mogen deelnemen aan de vergaderingen, voor zover de openbaarheid van de zitting en de raadpleging van het verslag ervan kunnen worden gewaarborgd.

De openbaarheid van de zitting, die gedeeltelijk of volledig op afstand plaatsvindt, wordt verzekerd door de rechtstreekse audiovisuele uitzending van de vergadering op de website van de zone en volgens de door de zone bepaalde nadere regels.

De audiovisuele rechtstreekse uitzending wordt onderbroken indien artikel 43, tweede en derde lid, van toepassing is.

Wanneer de zone beslissingen neemt over het operationele personeelsplan, over de begroting en de begrotingsaanpassingen, over de rekeningen, alsook wanneer personeelsleden worden gehoord, vinden de vergaderingen plaats overeenkomstig het eerste lid.

In afwijking van het vijfde lid mogen de daarin bedoelde beslissingen worden genomen tijdens een vergadering die gedeeltelijk op afstand plaatsvindt, indien minstens drie...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT