Wet tot wijziging van de wet van 19 april 1963 tot oprichting van een openbare instelling genaamd 'Koninklijke Muntschouwburg' en tot wijziging van de wet van 22 april 1958 houdende statuut van het Nationaal Orkest van België, de 27 janvier 2022

Hoofdstuk 1. - Inleidende bepaling

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

Hoofdstuk 2. - Wijzigingen van de wet van 19 april 1963 tot oprichting van een openbare instelling genaamd "Koninklijke Muntschouwburg"

Art. 2. In artikel 1 van de wet van 19 april 1963 tot oprichting van een openbare instelling genaamd "Koninklijke Muntschouwburg" worden de woorden ", die ressorteert onder het Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur" vervangen door de woorden "die onder de minister ressorteert die bevoegd is voor de federale culturele instellingen", hierna "de minister" genoemd.".

Art. 3. In artikel 2, 2°, van dezelfde wet wordt het woord "musici," ingevoegd na de woorden "opleiding van de".

Art. 4. In artikel 14bis van dezelfde wet, ingevoegd bij het koninklijk besluit nr. 545 van 31 maart 1987, worden de volgende wijzingen aangebracht:

  1. in het derde lid worden de woorden "De bevoegde ministers van Onderwijs maken" vervangen door de woorden "De minister maakt";

  2. in het vierde lid worden de woorden "bevoegde ministers van Onderwijs" vervangen door het woord "minister".

    Art. 5. In artikel 18, § 2, van dezelfde wet, wordt een bepaling onder 4° ingevoegd, luidende:

    "4° om participaties te nemen in Belgische of buitenlandse vennootschappen, verenigingen of instellingen naar publiek- of privaatrecht, of om het initiatief te nemen tot of deel te nemen aan de oprichting van dergelijke vennootschappen, verenigingen of instellingen. Een minderheidsparticipatie wordt slechts toegestaan bij koninklijk besluit vastgesteld na overleg in de Ministerraad.".

    Hoofdstuk 3. - Wijzigingen van de wet van 22 april 1958 houdende statuut van het Nationaal Orkest van België

    Art. 6. In artikel 1, eerste lid, van de wet van 22 april 1958 houdende statuut van het Nationaal Orkest van België worden de woorden "publiekrechtelijk lichaam opgericht dat afhangt van het Ministerie van Openbaar Onderwijs" vervangen door de woorden "openbare instelling opgericht die onder de minister ressorteert die bevoegd is voor de federale culturele instellingen, hierna "de minister" genoemd".

    Art. 7. In artikel 1bis van dezelfde wet, ingevoegd bij het koninklijk besluit nr. 267 van 31 december 1983, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  3. het eerste lid wordt, na het woord "opdracht: " vervangen door:

    "1° de uitvoering, productie of coproductie van symfonische concerten in België en in het buitenland;

  4. het perfectioneren van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT