Wet tot wijziging van bepalingen betreffende de geïntegreerde politie, de 28 avril 2019

TITEL I. - Algemene bepaling

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

TITEL II. - Wijzigingsbepalingen

HOOFDSTUK 1. - Wijziging van de organieke wet van 27 december 1990 houdende oprichting van begrotingsfondsen

Art. 2. In de tabel gevoegd bij de organieke wet van 27 december 1990 houdende oprichting van begrotingsfondsen, worden de rubriek 17-2 Fonds voor de levering van kleding en uitrusting tegen betaling aan het personeel van de politiediensten en de rubriek Fonds 17-3 voor de ontvangsten- en uitgavenverrichtingen met betrekking tot de voor rekening van de meergemeentepolitiezones en de gemeenten gedetacheerde federale politieambtenaren, vervangen bij de programmawet van 27 december 2004, opgeheven.

HOOFDSTUK 2. - Wijzigingen van de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus

Art. 3. Artikel 41 van de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus, laatstelijk gewijzigd bij de wet van 21 april 2016, wordt vervangen als volgt:

"Art. 41. § 1. Er wordt jaarlijks aan elke politiezone een dotatie ten laste van de federale begroting, hierna federale basisdotatie genoemd, toegekend. De federale basisdotatie dekt:

  1. het aandeel van de federale overheid in de financiering van de lokale opdrachten van de politie;

  2. de algemene of bijzondere federale opdrachten die binnen de betrokken politiezone worden vervuld.

    De Koning bepaalt jaarlijks, bij een besluit vastgesteld na overleg in de Ministerraad, de federale basisdotatie per politiezone, evenals de nadere regels van haar eventuele indexering. In dit raam worden maandelijks, op zijn minst in twaalfden, aan de politiezones voorafbetalingen gedaan.

    § 2. Een bijkomende dotatie wordt aan elke politiezone toegekend. De Koning bepaalt jaarlijks, bij een besluit vastgesteld na overleg in de Ministerraad, de bijkomende dotatie per politiezone, evenals de nadere regels van haar eventuele indexering.

    § 3. In het geval dat een korps van lokale politie zijn opdrachten bedoeld in de artikelen 61 of 104bis niet nakomt, wordt de federale dotatie aan de betrokken gemeente of meergemeentenzone verminderd overeenkomstig de regels door de Koning bepaald bij een besluit vastgesteld na overleg in de Ministerraad.".

    Art. 4. In artikel 115 van dezelfde wet, laatstelijk gewijzigd bij de wet van 19 juli 2018, worden de volgende wijzigingen...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT