Wet inzake antigeen- en zelftesting, de 2 avril 2021

HOOFDSTUK 1. - Inleidende bepaling

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

HOOFDSTUK 2. - Wijzigingen van de wet van 22 december 2020 houdende diverse maatregelen met betrekking tot snelle antigeentesten en de registratie en verwerking van gegevens betreffende vaccinaties in het kader van de strijd tegen de COVID-19-pandemie

Art. 2. In artikel 3 van de wet van 22 december 2020 houdende diverse maatregelen met betrekking tot snelle antigeentesten en de registratie en verwerking van gegevens betreffende vaccinaties in het kader van de strijd tegen de COVID-19-pandemie worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in paragraaf 1, eerste lid, worden de woorden ", met uitzondering van de vergunde apotheken" opgeheven;

  2. paragraaf 1, tweede lid, wordt vervangen als volgt:

    "De Koning kan marktdeelnemers toevoegen aan de in het eerste lid bedoelde lijst en de terbeschikkingstelling aan voorwaarden onderwerpen, teneinde het gesloten distributiestelstel aan te passen aan de nationale testnoden in het belang van de volksgezondheid. De vergunde apotheken mogen de snelle antigeentesten enkel afleveren aan beoefenaars van een gezondheidszorgberoep."

  3. paragraaf 2 wordt aangevuld met twee leden, luidende:

    "Als de zelftest een positief resultaat oplevert deelt de persoon dit zo snel mogelijk mee aan zijn huisarts of aan een testcentrum.

    De Koning kan de voorwaarden en regels bepalen betreffende het repetitief testen in bedrijven en instellingen. In dat kader dienen enkel de resultaten van de zelftesten die een positief resultaat opleveren te worden meegedeeld aan Sciensano."

    Art. 3. Artikel 5 van dezelfde wet wordt aangevuld met een paragraaf 5, luidende:

    " § 5. De Koning kan de voorwaarden en regels bepalen betreffende het repetitief testen in bedrijven en instellingen. In afwijking van paragraaf 1, 5°, dienen in dat kader enkel de resultaten van de snelle antigeentesten die een positief resultaat opleveren te worden meegedeeld aan Sciensano."

    Art. 4. In dezelfde wet wordt een artikel 10/2 ingevoegd, luidende:

    " § 1. De Koning stelt de tegemoetkoming van de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging vast voor de zelftesten. Hij bepaalt voor welke categorieën rechthebbenden die tegemoetkoming wordt toegekend alsmede de regels en de voorwaarden voor die tegemoetkoming. Voor de kosten van de zelftesten die het voorwerp zijn van een verzekeringstegemoetkoming mogen geen andere bedragen ten laste van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT