Wet houdende verdere modernisering van de registratie van de huurovereenkomsten, de 11 juin 2020

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

Art. 2. In het Wetboek der registratie-, hypotheek-en griffierechten, wordt een artikel 2quater ingevoegd, luidende:

"Art.2quater. De registratie van een akte bedoeld in artikel 19, eerste lid, 3°, al dan niet samen met bijlagen, of van een plaatsbeschrijving die niet samen met de hiervoor bedoelde akte wordt aangeboden, is, in geval van aanbieding op een papierendrager, afhankelijk van de aanbieding samen met de te registreren documenten van een volledig en leesbaar ingevuld formulier waarvan het model wordt bepaald door de Koning.

Het formulier kan de verplichte vermelding bevatten van het identificatienummer of het ondernemingsnummer, bedoeld in artikel 2, vierde lid, van de partijen bij de akte, wanneer dit nummer beschikbaar is.

De aanbieding ter registratie van de in het eerste lid bedoelde documenten wordt gedaan hetzij door ze via een aanbieder van postdiensten te sturen naar het adres dat door de Koning wordt bepaald, hetzij door ze te deponeren in een door de Koning bepaalde brievenbus.

In geval de uitvoering van de formaliteit van de registratie wordt geweigerd wegens niet naleving van de voorgaande bepalingen, wordt de verzoeker daarvan in kennis gesteld.

Dit artikel is niet van toepassing in het geval bepaald in artikel 25.".

Art. 3. Artikel 5 van hetzelfde Wetboek, hersteld bij de wet van 28 april 2019, wordt opgeheven.

Art. 4. In artikel 8, tweede lid van hetzelfde Wetboek, ingevoegd bij de wet van 28 april 2019, worden de woorden "artikel 5" vervangen door de woorden "artikel 2quater".

Art. 5. In artikel 83, derde lid, van hetzelfde Wetboek, gewijzigd bij de programmawet van 28 juni 2013, worden de woorden "artikel 161, 12° " vervangen door de woorden "de artikelen 2quater...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT