Wet houdende maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van de COVID-19 pandemie voor wat betreft de administratieve geldboeten met betrekking tot het luchtvervoer en de luchtvaartnavigatie en het tariefsysteem van de luchthaven Brussels Airport, de 20 mai 2020

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

HOOFDSTUK 1. - Maatregelen die verband houden met de wet van 27 juni 1937 houdende herziening van de wet van 16 november 1919 betreffende de regeling der luchtvaart - Hoofdstuk III - Administratieve geldboeten

Art. 2. De volgende termijnen van de wet van 27 juni 1937 houdende herziening van de wet van 16 november 1919, betreffende de regeling der Luchtvaart, worden geschorst voor een periode van 3 maanden, eenmaal hernieuwbaar door de Koning bij een in Ministerraad overlegd besluit:

  1. de termijn van één jaar zoals bedoeld in artikel 46, § 1, eerste lid, van deze wet;

  2. de termijn van twee jaar zoals bedoeld in artikel 49 van deze wet.

    Art. 3. § 1. De volgende termijnen van de wet van 27 juni 1937 houdende herziening van de wet van 16 november 1919, betreffende de regeling der Luchtvaart, worden als volgt gewijzigd:

  3. de in artikel 46, § 1, eerste lid, 4°, bedoelde termijn van dertig dagen wordt verlengd naar zestig dagen;

  4. de in artikel 46, § 2, eerste lid, bedoelde termijn van vijftien dagen wordt verlengd naar dertig dagen;

  5. de in artikel 46, § 2, derde lid, bedoelde termijn van zestig dagen wordt verlengd naar honderdtwintig dagen;

  6. de in artikel 47, eerste lid, bedoelde termijn van dertig dagen wordt verlengd naar zestig dagen.

    § 2. De in artikel 46 van deze wet bedoelde hoorzitting kan in onderling overleg tussen de ambtenaar bedoeld in artikel 46, § 1, en de betrokkene per videoconferentie of per teleconferentie plaatsvinden.

    § 3. De raadpleging van het in artikel 46, § 1, eerste lid, 2°, van deze wet bedoelde dossier kan worden georganiseerd met elk ander middel dat de rechten van de verdediging eerbiedigt.

    Art. 4. De in artikel 3 bedoelde wijzigingen zijn van toepassing voor een periode van 3 maanden, eenmaal hernieuwbaar door de Koning bij een in Ministerraad overlegd besluit.

    Art. 5. De in artikel 3 bedoelde wijzigingen zijn ook van toepassing op dossiers die op de datum van inwerkingtreding van deze wet in behandeling zijn. Dit zijn dossiers in behandeling voor het opleggen van een administratieve geldboete door de door de Koning aangewezen ambtenaar van het Directoraat-generaal Luchtvaart bedoeld in artikel 46, § 1, van de wet van 27 juni 1937 houdende herziening van de wet van 16 november 1919, betreffende de regeling der Luchtvaart.

    HOOFDSTUK 2. - Wijziging van het koninklijk besluit van 21 juni 2004 betreffende de toekenning van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT